Άντρος: “Δεν επείσαμε”

Δεν “εκαταφέραμε να πείσουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση” λέει ο Άντρος τον Γ.Γ του ΟΗΕ ότι είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις. Ο Γκουτέρες δηλαδή, είναι ηλίθιος και δεν ξέρει τι γίνεται, περιμένει μας εμάς να του αντιπαραλάβουμε επιχειρήματα. Μήπως είναι ασυνεννοησία και δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία εμποδίζει ένα κράτος να ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με (το δικό τους) διεθνές δίκαιο; Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας λέει είναι επειδή δεν καταλήξαν σε συμφωνία στο Γκραν Μοντανά. Βολονταρισμός στο απόγειο, ούτε καν σοσιαλδημοκρατία παλαιάς κοπής. Ο Ιμπεριαλισμός και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των αστικών τάξεων είναι για κάτι μικρές διαδηλώσεις για το Παλαιστινιακό πάνω στα καρτερίμια για κανένα 20λεπτο.

Όπως αφήκαν το ελαμ να μιλά για εργατική τάξη ενώ εμιλούσαν για επιχειρείν, κίνητρα επενδύσεων και “τσεκκούθκια Αναστασιάδη”, έτσι τώρα αφήνουν τους φιλελεύθερους να μιλούν για αδυσώπητες συγκρούσεις στη διεθνή σκηνή ενώ οι ίδιοι μας λεν λίγο πολύ ότι με επιχειρήματα δήθεν θα λυθεί το Κυπριακό. Μια ερώτηση στον Άντρο τζαι άλλους, γιατί δεν εφύετε τότε με το ΑΔΗΣΟΚ μιας και φαίνεται να καταλήγουμε εκεί; Επίσης, δεν είναι ώρα να τεθεί πλέον και το ζήτημα της ΕΕ;

Γενικότερα, είναι φανερό ότι οι τυχοδιωκτισμοί και η επιπολαιότητα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης που νόμιζε πως μπορεί ανώδυνα να γίνει ενεργειακός κόμβος σε ένα από τα πιο καυτά γεωπολιτικά σημεία της υφηλίου, βάζουν τον λαό σε κίνδυνο.

Παράλληλα, είναι πλέον εμφανές ότι τρίζουνε τα πόδια του μύθου που περιέβαλλε την ένταξη στην Ευρωπαική Ένωση και της στήριξης που είχε όχι μόνο από την δεξιά.

Η ένταξη στην ΕΕ δικαιολογήθηκε κυρίως στο ότι θα προσέφερε προστασία στην μικρή Κύπρο.
Αφού τίποτα από αυτά δεν ισχύει και η ΕΕ δεν δείχνει να νοιάζεται, για ποιο λόγο πλήρωσε ο λαός το τίμημα της ένταξης;

Μας έμειναν τα μνημόνια, το κούρεμα και τα μέτρα λιτότητας, η βαθιά νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση με βάση τις Ευρωπαικές ντιρεκτίβες, η αποδιάρθρωση της παραγωγής, το λιώσιμο του αγροτικού τομέα και άλλα πολλά.

Μας έλεγαν να τα υπομένουμε γιατί αν φύγουμε από την ΕΕ θα είμαστε μόνοι και απροστάτευτοι.
Η ανάποδη οπτική θεωρεί ότι δεν αρκεί η ΕΕ, και πως πρέπει να ενταχθούμε και στο ΝΑΤΟ. Δεν βλέπει ότι στο Αιγαίο δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονται συνεχώς σε κρίση και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί ή δεν θέλει να την επιλύσει.

Η ένταξη στην ΕΕ και ο ρόλος μας εκεί είναι πλέον ένα πολιτικό ζήτημα που πρέπει να τεθεί.

More Stories
NATO: Τα πλάνα για κυριαρχία στις θαλάσσιες ζώνες στρατηγικής σημασίας