Ένας χρόνος ζωής

 

Αγαπητοί αναγνώστες/στριες,

Η Αγκάρρα σήμερα συμπληρώνει 1 χρόνο ζωής. Ένα χρόνο γεμάτο συγκρούσεις τόσο με την αστική ιδεολογία όσο και με αυτές που περνάνε σαν ριζοσπαστικές. Ένας χρόνος υπεράσπισης και στήριξης, με τα μέσα που διαθέτουμε, του κόσμου της εργασίας και δημιουργίας διαλόγου γύρο από το πρόταγμα του Κομμουνισμού στην Κύπρο. Είμαστε βέβαιοι πως η ριζοσπαστικοποίηση του λαού εν μέσω μεγάλων ταξικών αντιπαραθέσεων θα δώσει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απαντήσεις πειστικές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, και εμείς σε αυτό στοχεύουμε Από κει και πέρα είναι στο χέρι τους να αναλάβουν τις τύχες τους και να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Οι αστοί έχουν πολλούς λόγους για να μην μας συμπαθούν, παρόλο που μας διαβάζουν ανελλιπώς· το ίδιο και οι οπορτουνιστές. Η δέσμευση μας για συνέχιση αυτής της σύγκρουσης είναι δεδομένη και δεν σκοπεύουμε να γίνουμε πραγματιστές για χάριν των αριθμών. Άλλωστε, η Αγκάρρα δεν έχει λόγο ύπαρξης χωρίς αυτό και ούτε είναι εξαρτημένη οικονομικά από κανέναν. Η συνεχής αύξηση αναγνώρισης ανάμεσα σε Κύπριους και Ελλαδίτες, αλλά και Τουρκοκύπριους, μεγάλους και νέους, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια μας με περαιτέρω διεύρυνση της θεματολογίας.

Έτσι για μπόνους, από ήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι εγκαινιάζουμε την νέα μας στήλη «Τεχνολογία, Επιστήμη και Κοινωνία» η οποία θα προσπαθήσει να δώσει έμφαση στα ζητήματα της τεχνοεπιστήμης και της ηλεκτρονικής οικονομίας, να ανοίξει διάλογο μέσω κριτικής της φαινομενικά ουδέτερης θέσης τους στην κοινωνία. Η στήλη θα έχει επίσης την δυνατότητα εκλαΐκευσης τεχνικοεπιστημονικών ζητημάτων, αφού η επιστήμη μέσω των αστικών ΜΜΕ κεφαλαιοποιώντας στην άγνοια της κοινωνίας μας για τέτοια θέματα «κιτρινίζεται» και χρησιμοποιείται για την διαιώνιση του στάτους κβο και των κερδών.

Χρόνια μας πολλά λοιπόν και καλούς αγώνες.

Αγκάρρα,

Συντακτική Ομάδα

 1. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος;

  Και εγώ σας διαβάζω ανελλιπώς και είμαι πολύ ευτυχής για την ύπαρξη ετούτου του ιστολογίου.

  Καλή δύναμη, ο δρόμος έχει ακόμα πολλές στροφές και ανηφόρες για όλους μας. Και μακάρι να σας διαβάζουν όλο και περισσότεροι, γιατί αξίζετε.

  1. Πέρασε, πολύ γρήγορα μάλιστα, ούτε που το καταλάβαμε.

   Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και προσπαθούμε να διευρύνουμε την απήχηση μας για την αναγκαιότητα της κομμουνιστικής προοπτικής.

 2. “Ένα χρόνο γεμάτο συγκρούσεις τόσο με την αστική ιδεολογία όσο και με αυτές που περνάνε σαν ριζοσπαστικές”

  Δεν νομιζω. Ας πούμε στηρίξατε αυτους που το παιζουν ριζοσπαστες ενω ειναι στην ουσια αστοι, μιας και στηριξατε Δρασυ-Eylem. Εκτος και αν τους θεωρείτε πράγματι ριζοσπάστες, οποταν μαλλον μιλάμε διαφορετικές γλώσσες.

  1. Άιστο, ούτε να τρολλάρεις εν μπορείς. Ούτε η Δράσυ είναι ”αστοί”, ούτε τους ”υποστηρίξαμεν”.

 3. Δεν τρολλάρω.

  Για το αν ειναι αστοι, αν μπεις στο fb τους, κυριως της υποψηφιας με τους υπερδιπλασιους ψηφους απο τον δευτερο, θα δεις τις φατσες της αντρουλλας, του γιουνκερ, πάρτι σε πρεσβείες κτο.

  Οσο για το αν τους υποστηρίξετε, στο κειμενο “Σημειωσεις για τις Ευρωεκλογές” γράφετε: “Η αξιότιμη προσπάθεια της Δράσυ-Eylem ίσως να μην απέδωσε όσο έλπιζε (παρόλο που θα είχε καλύτερο ποσοστό αν δεν αποκλείονταν Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι) αλλά αξίζει συγχαρητήρια μιας και ήταν ο πρώτος δικοινοτικός συνδυασμός”

  Ας επανέλουμε στο παρον: “Ένα χρόνο γεμάτο συγκρούσεις τόσο με την αστική ιδεολογία όσο και με αυτές που περνάνε σαν ριζοσπαστικές”. Προσέχετε μην ξεχυλησετε απο τις πολλες συγκρουσεις.

  Κατα τα άλλα, ειμαι τρολλ…..

  1. Ρε φίλε μα περιπαίζεις μας; ως τζιαμέ εθκιάβασες; ”….Παρόλα αυτά φαίνεται λίγο δύσκολο να αποκτήσει δυναμική. Ακόμη και να διαγράψουμε κατ’ αρχήν τον κίνδυνο ομογενοποίησης των Τ/Κ ως μια ενιαία κοινότητα (σύμφωνα με τις θέσεις της κίνησης), που και ιστορικά αλλά και αντικειμενικά είναι λάθος, στην τελική είναι προσπάθεια που δεν προσφέρει ουσιαστικά καινούργιες επιλογές μιας και κινείται γύρω από τις θέσεις του ΑΚΕΛ με την διαφορά ότι υπολείπεται την μαζική εργατική βάση, ”. Αφού εξεκαθαρίσαμεν το τούτο, μήπως μπορείς να μας βρεις δήλωση εκλογικής στήριξης προς κάπου, πριν διεξαχθούν οι εκλογές; Οι τίποτε, να μάθουμε τζιαι μεις τι εψηφίσαμε

 4. Προς μιστερ μαξ: Το μόνο που δεν μας είπες είναι ότι εψηφίσαμεν δησύ γιατί έχουμε αναφορές στο δησύ. Επειδή έχουμε πιο σοβαρά πράματα να κάμουμε….Από δω και πέρα, όποια σχόλια σου δεν έχουν έστω και την ελάχιστη σοβαρότητα και διάθεση ειλικρινούς συζήτησης, αν δεν δείχνουν έστω κάποιο ίχνος βασικής λογικής αντίληψης ή έστω διάθεση να ωριμάσεις…τότε θα θεωρούνται σπαμ και δεν θα δημοσιεύονται. Αν δεν σου αρέσει υπάρχει και το ΄΄αντιεξουσιαστικό΄΄ ιντιμίντια που….δεν κόβουν ποτέ (αστείο).

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Stories
«Μια Βελκουλέσκου στο Κυπριακό»