Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης: Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση για απόλυση των τριων καθηγητριών-συνδικαλιστριών της Αγγλικής Σχολής

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, 24/7/2022

Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς!

Να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση για απόλυση των τριων καθηγητριών-συνδικαλιστριών της Αγγλικής Σχολής.

Χωρίς ντροπή και με περίσσιο θράσος, η Διεύθυνση της Αγγλικής Σχολής για ακόμα μια φορά, πήρε μια απαράδεκτη απόφαση σχετικά με τις τρεις συναδέλφισσες-συνδικαλίστριες, όπου με διάφορες ψευτοαιτιάσεις προχωρούν σε απολύσεις εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών. Σαν εργαζόμενοι του κλάδου της εκπαίδευσης, καταδικάζουμε την απόφαση και απαιτούμε όπως ανακληθεί άμεσα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τις τρεις συναδέλφισσες και στηρίζουμε τη Συντεχνία Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) στο δίκαιο αγώνα τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους του νησιού, να παρευρεθούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της Δευτέρας, 25 Ιουλίου, η ώρα 08:15 το πρωί, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να στηρίξουμε τις τρεις συναδέλφισσες και τη Συντεχνία του Σχολείου. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε να ανακληθεί η απόφαση της Διεύθυνσης. Τέτοιες αποφάσεις αφορούν και επηρεάζουν όλους μας. Εξίσου επιτακτική είναι και η παρουσία όλων των μαθητών και των γονιών, που εκτιμούν και στηρίζουν την δουλειά και την αφοσίωση των δασκάλων τους.

Με όλες αυτές τις εξελίξεις στην Αγγλική Σχολή αλλά και με τα τεκταινόμενα συνολικά στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (εντατικοποίηση της εργασίας, μειώσεις μισθών και επιδείνωση των όρων εργασίας, αυταρχικές αποφάσεις και μεταχείριση του προσωπικού), φαντάζει αναγκαίο το καθήκον όλων μας για αλληλοσυνεννόηση, συντονισμό και κοινό βηματισμό σε όλο τον κλάδο.

Email επικοινωνίας: [email protected]

More Stories
Συνεχίζεται η Απεργία των Εργαζομένων της ΒΙΟΤΕΚ στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού – Κάλεσμα για συμπαράσταση.