Αυταρχισμός και βία στις Λαϊκές Οργανώσεις Π. Λακατάμιας, θυμίζουν άλλες εποχές και προειδοποίηση για το μέλλον που έρχεται

Το πραγματικό του πρόσωπο δείχνει για ακόμα μια φόρα το αυταρχικό κράτος με βια και συλλήψεις και μάλιστα παραμονή της πρωτομαγιάς. Το κράτος της αστικής τάξης, αυτής της τάξης που κυβερνά τον τόπο από την αρχή της δημιουργίας της ΚΔ ολοένα και περισσότερο διολισθαίνει σε πρακτικές του παρελθόντος, επιβεβαιώνοντας πως ο αυταρχισμός δεν είναι κατάλοιπο της ιστορίας αλλά τακτική, τρόποι με τους οποίους μπορεί να κυβερνήσει ελλείψη κοινωνικής συναίνεσης. Αυτή είναι η ουσία του συνθήματος που ακούστηκε και στην πρωτομαγία,

ΦΤΩΧΙΑ – ΒΙΑ – ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Οι σύντροφοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα , επικοινώνησαν μαζί μας για να μας πουν τι είχε συμβεί.

Το βράδυ της Κυριακής(29.04.18) ο σύλλογος ΑΕΛ Λακατάμιας / Λαϊκές Οργανώσεις Πάνω Λακατάμιας δέχτηκε επίθεση απο 100 αστυνομικούς της ΜΑΔ. Φορώντας κράνη και κρατώντας ασπίδες και ρόπαλα εισήλθαν στο οίκημα και με συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές προχώρησαν σε τραμπουκισμός. Χωρίς ένταλμα και χωρίς επίσημες δικαιολογίες προχώρησαν σε τρομοκρατικού τύπου επιτόπου ανακρίσεις συλλαμβάνοντας δύο με πρόσχημα “αντίσταση κατά τις αρχής” . Στη συνέχεια αφού δεν βρήκαν τίποτα και με άδεια χέρια αποχώρησαν μπροστά από τις αναστατωμένες οικογένειες που είχαν πάει για βραδινό.

Αυτού του είδους τρομοκρατίας μας φέρνει στο νου άλλες εποχές. Προφανώς και παίζει ρόλο το γεγονός οτι είναι λαϊκός κόσμος της εργατιάς, προφανώς και έχει την σημασία του οτι ήταν παραμονές πρωτομαγιάς.

Αν ψάχνετε για εγκληματίες κ. Ιωνά κοιταχτείτε στον καθρέφτη και στην παρέα σας που καθημερινά μας κλέβουν και φτωχοποιούν τα λαϊκά στρώματα προς όφελος τον μονοπωλίων.

Αλήθεια ποια ήταν η τελευταία φορά που η Αστυνομία έκανε τέτοιου είδους επίθεση στα σωματεία του ΑΠΟΕΛ που είναι γνωστό ότι υποθάλπει εγκληματίες ναζί και είναι χώροι αποθήκευσης οπλισμού;

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λάου η πάλι θα την σπάσει.

Καλούμε τους φίλους και συντρόφους της Αγκάρρα να παραστούν στην δίκη-φιάσκο στα δικαστήρια Λευκωσίας 8.05.2018 σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Παραθέτουμε ανακοινώσεις από άλλα μέσα:

Η ανακοίνωση του συλλόγου ΑΕΛ – Λαϊκές Οργανώσεις Π.Λακατάμιας εδώ

Ανακοίνωση της Κ.Ο του ΚΚΕ

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ

 Άρθρο στο sigmalive

 1. επίσης μόλις τώρα, ανακοίνωση από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο:

  https://www.902.gr/eidisi/politiki/157572/tin-astynomiki-sti-lakatamia-kataggelloyn-oi-ko-toy-kke

  «Χωρίς κανέναν προφανή λόγο, με ύβρεις, απειλές και σωματική βία προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους παρευρισκόμενους, εργαζόμενους και συνταξιούχους της περιοχής, συναγωνιστές του λαϊκού – εργατικού κινήματος που προσέρχονται στους χώρους Λαϊκών Οργανώσεων με τις οικογένειές τους για να συζητήσουν, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν λίγο φτηνό φαΐ μέσα από πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιούν οι Λαϊκές Οργανώσεις στην Κύπρο.

  Στοχοποιώντας κυρίως νεολαίους που δείχνουν αποφασιστικά την εναντίωσή τους στην πολιτική Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, θέλουν να διαλύσουν οτιδήποτε ριζοσπαστικό που “ενοχλεί”, που ξεφεύγει από τα καλούπια τους, τις πολιτικές της ΕΕ και της αστικής τάξης στην Κύπρο.

  Ταυτόχρονα με τον αυταρχισμό στο λαϊκό κίνημα δεν παραλείπουν να δείχνουν τουλάχιστον ανοχή στους φασίστες του ΕΛΑΜ, να ασπάζονται ή να συμφωνούν με τις απόψεις τους, να ψηφίζουν προτάσεις νόμου μαζί (εορτασμός ενωτικού δημοψηφίσματος, επίσκεψη υπουργού Παιδείας στα γραφεία του ΕΛΑΜ κ.ά.) δείχνοντας στους εργαζόμενους ποιοι είναι οι φίλοι και συνοδοιπόροι τους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, στις παραχωρήσεις στους ΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους μακελάρηδες.

  Καλούμε ιδιαίτερα τους Έλληνες μετανάστες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην Κύπρο να καταδικάσουν αποφασιστικά τέτοιες ενέργειες ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και τη νεολαία, να απομονώσουν τους φασίστες του ΕΛΑΜ, να διαλέξουν το δρόμο της οργάνωσης, του αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά αυταρχισμό, φτώχεια, ανεργία, πολέμους».

Your email address will not be published.

More Stories
Σαν σήμερα εκτέλεσαν τον “Κομαντάντε”…