Βρετανία: Ολοένα και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στα συσσίτια

Το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Trussell Trust δημοσίευσε στοιχεία που φανερώνουν αύξηση στη χρήση συσσιτίων κατά 19% μόνο για φέτος. Συγκεκριμένα, τα 445 συσσίτια του ιδρύματος διένειμαν τρόφιμα των οποίων ο όγκος καλύπτει περίπου 1,1 εκατομμύρια εξαθλιωμένους ανθρώπους για 3 ημέρες.
Ο απόλυτος αριθμός των ατόμων που κατέφυγαν στα συσσίτια τον περασμένο χρόνο εκτιμάται πως ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο.
Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν πως ακόμα και αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποτιμούν την πραγματική έκταση της φτώχειας στη χώρα. Επιπλέον, γιατροί θεωρούν ως ζήτημα δημόσιας υγείας την αδυναμία λαϊκών νοικοκυριών να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα τρόφιμα.
Τα στοιχεία αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά και σε σχέση με το 2009 – 2010, πριν αναλάβει η συγκυβέρνηση Συντηρητικών – Φιλελεύθερων. Τότε, 41.000 προσέφυγαν στα τότε μόλις 56 συσσίτια για φαγητό τριών ημερών.
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του χαρακτήρα της πολυδιαφημιζόμενης καπιταλιστικής ανάκαμψης στη Βρετανία που στηρίζεται στη συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της πλειονότητας του λαού την ώρα που ενισχύονται πολύμορφα οι μονοπωλιακοί όμιλοι.
Φωτογραφία: Από διανομή τροφίμων στο Κίλμπουρν
More Stories
9 σκίτσα μια αλήθεια