Γιατί απεργούν οι εκπαιδευτικοί

 

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται στις 12 το μεσημέρι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στα δημόσια και κοινοτικά σχολεία.

“Αγαπητοί γονείς…αύριο (δηλ. σήμερα) στις 12 θα απεργήσω ως εκπαιδευτικός! Πρίν βιαστείς να με “κρεμασεις”, με σχόλια του στυλ, καθόμαστε 3 μήνες το χρόνο και δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε…θέλω να σου πω, πως αύριο δεν απεργω για μένα…αλλά για τα παιδιά σου…για τα παιδιά μας. Δεν απεργω για κανένα μισθό ή αποκοπή, αύξηση ή μείωση.
Απεργω γιατί τα παιδιά σου, αγαπητέ γονέα τσουβαλιαζονται στα σχολεία χωρίς δασκάλους.

Γιατί τα 3/4 των σχολείων αγαπητέ γονέα δεν έχουν κάνει πρόγραμμα και εγώ πάω τόσες μέρες για να τα απασχολω και όχι να τα διαπαιδαγωγω. Πώς να κάνουν πρόγραμμα όταν κάθε σχολείο υπολείπεται 3-4 δασκάλους, που το Υπουργείο αρνείται πεισματικά να δώσει; απεργω γιατί ο υπουργός εμπαίζει και παίζει με τη δική σας νοημοσύνη…όχι με τη δικιά μου. Εγώ τα ζω, τα βλέπω και τα παλεύω.

Απεργω γιατί χιλιάδες παιδιά με ρίσκο αναλφαβητισμού, σύμφωνα με το τεστ που το ίδιο το Υπουργείο διενεργεί, παραμένουν χωρίς στήριξη αφού μόνο σε 32 από τα 307 σχολεία έχει δοθεί στήριξη. Τα παιδιά αυτά θα μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν όταν θα πάνε γυμνάσιο, αφού εκεί δίνεται στήριξη σε όλους!!!
Απεργω γιατί πολλά σχολεία με σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας συνεχίζουν χωρίς την απαιτούμενη στήριξη.
Απεργω για τον κατακερματισμό του διδακτικού χρόνου πολλών εκπαιδευτικών σε δύο η τρία σχολεία με αποτέλεσμα να δημιουργείται σωρεία προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Απεργω για το νέο φαινόμενο των ωρομίσθιων – parttime αντικαταστατών εκπαιδευτικών που διορίζονται για την κάλυψη μόνιμων αναγκών των σχολείων, μετατρέποντας τα σχολεία σε κέντρα διερχομένων εκπαιδευτικών μερικής απασχόλησης, τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι αυτή η πρακτική είναι παράνομη.
Απεργώ γιατί ο Υπουργός δεν παραιτήθηκε για το σκάνδαλο με το βόλεμα δικής του δασκάλας στις Βρυξέλλες.
Απεργώ γιατί δεν έχω μελάνια, όλα τα βιβλία και ένα σωρό άλλα αναγκαία για το μάθημα!
Απεργω για σωρεία προβλημάτων και ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα της διδασκαλίας.

Γι’ αυτά απεργούμε, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας και τα παιδιά σας να έχουν παιδεία σωστή, όχι κουτσουρεμένη.
Εσύ αγαπητέ γονέα θα με στηρίξεις, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το μέλλον αυτού του τόπου; θα στηρίξεις τα παιδιά σου;”

Πηγή

More Stories
Ομιλία ενός Εργάτη σε έναν Γιατρό