Ουκρανοί φασίστες

Για την Δημοκρατία…

Για την Δημοκρατία χάνουν τη ζωή τους οι “διαδηλωτές” στην Ουκρανία τόνισε ο κύριος Μιχάλης Σοφοκλέους (Διευθυντής Ινστιτούτου “Γλαύκος Κληρίδης”)  στην εκπομπή του SIGMA “Μεσημέρι και κάτι”. Η σχιζοφρένεια αποκαλύπτεται εντυπωσιακά όταν αντιληφθεί κανείς ότι η τηλεοπτική αυτή εμφάνιση έγινε ενόψει της εκδήλωσης  με θέμα:

“Η άνοδος (;) της Ακροδεξιάς και η τύχη του ευρωπαϊκού οράματος: ο αγώνας για τη δημοκρατία στη σκοτεινή ήπειρο”

Ο φωστήρας Σοφοκλέους χαρακτήρισε ανοικτά ακραίους και ενάντια στην Δημοκρατία όσους υψώνουν φωνή ενάντια στην Ευρωπαική Ένωση, ο οποίοι δεν είναι μόνο από τα Δεξιά αλλά και από τα Αριστερά. Ατε ρε, τζαι μεις που νομίζαμε πως οι φιλελεύθεροι εν διάλογο που θέλουν;

Κατά τα άλλα θέλει να νιώθει ο πολίτης ότι λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις, να νιώθει όμως όχι να παίρνει τις αποφάσεις που τον αφορούν.

Ο κύριος “Μένουμε Ευρώπη” αρκέστηκε να πει ότι η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει απόψεις από την Αριστερά και την Δεξιά όχι όμως από χώρους οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν το υφιστάμενο σύστημα. Ας βάλει κάποιους σε σκέψη αυτή του η δήλωση, το πως οι φιλελεύθεροι βλέπουν το κόμμα της Αριστεράς.

Πίσω στην Ουκρανία όμως η πιο πάνω φωτογραφία δείχνει μια οπτική περιγραφή της  Δημοκρατίας που ονειρεύονται οι Ουκρανοί “διαδηλωτές”…δημοκρατια κάτω από το σήμα των ναζιστικων SS. Ακροδεξιοί εθνικιστές και νοσταλγοί των ναζί κυριαρχούν στις διαδηλώσεις. Άντε βρε, και στα δικά μας περισσότερη Ευρώπη θέλουμε και μεις.

Ενώ αυτές οι δύο φωτογραφίες πιο κάτω απεικονίζουν τους Δημοκράτες “αγανακτισμένους” της Ουκρανίας!

ukrainian-nationalists-attacked-police.si 5pHagsg

More Stories
Woody Guthrie: ο κομμουνιστής τραγουδοποιός της Αμερικής