Για τις νέες κυρώσεις ΟΗΕ στη Β.Κορέα

Το νέο ψήφισμα εμπάργκο κατά της Βορείου Κορέας είναι μια μικρή νίκη της κυβέρνησης Τράμπ, υιοθετώντας και παίρνοντας την σκυτάλη από την ψυχροπολεμική εξωτερική πολιτική των Δημοκρατικών. Είναι όμως και ένα σημαντικό σημείο για μας εδώ στην Κύπρο για δύο λόγους:

Πρώτον, η στήριξη Ρωσίας – Κίνας στις κυρώσεις παρόλο που παραδέχονται πως το πυρηνικό πρόγραμμα και η ένταση έχει προκληθεί (εν μέρει λένε, εμείς λέμε εξ’ ολοκλήρου) από τις κινήσεις των ΗΠΑ στο Νότιο τμήμα της Κορέας, δείχνει πως καμιά σχέση με διεθνής αρχές και σοσιαλισμούς δεν έχουν οι θέσεις τους όπως λένε διάφοροι μέσα και έξω από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Δεύτερον, καταδεικνύει ξανά ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στον ΟΗΕ και τι συσχετισμοί δύναμης υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Διότι ακόμη και με στάση εναντίων της κυβέρνησης Κιμ να είναι κάποιος, υπάρχουν δεκάδες εκθέσεις (όχι από [κρυπτό]κομμουνιστικούς οργανισμούς) που αποδεικνύουν πως οι κυρώσεις στοχοποιούν τον πληθυσμό και την πρόσβαση του σε βασικά προιόντα και φάρμακα, παρά στην κυβέρνηση.

Εκδίκηση στον λαό της Β.Κορέας δηλαδή είναι το νέο ψήφισμα, με σύμφωνες Ρωσία – Κίνα.

More Stories
Σύμφωνο του Μονάχου και εισβολή στην Τσεχοσλοβακία