Για το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς της Ιατρικής Κάνναβης

Υπάρχει ένα ζήτημα εδώ όσον αφορά μια επιστημονικοφανή προσέγγιση στο θέμα.

Προσπερνούμε το ψευδοπροοδευτικό επιχείρημα ότι είναι της φύσης, άρα και εντάξει. Μόνο όσοι βλέπουν την μαστούρα και την ναρκοκουλτούρα σε καθημερινό επίπεδο, μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν είναι απλά θέμα προσωπικού lifestyle. Ας αφήσουμε στην άκρη λοιπόν τα περί κοινωνικού συντηρητισμού, επειδή υπάρχει ευρεία χρήση ή επειδή έχουν νομιμοποιήσει κάποια ναρκωτικά σε αρκετές πολιτείες των Η.Π.Α δεν σημαίνει πως είναι και προοδευτικό μέτρο.

Με αφορμή πιθανές φαρμακευτικές ιδιότητες κάποιων ουσιών που εμπεριέχουν τα φυτά της κάνναβης, προωθείται ένα νομοσχέδιο που ενώ μιλάει στο όνομα της ανακούφισης, ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι το άνοιγμα αγοράς στον τομέα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Σημαίνει πως οι εταιρίες θα μπορούν να παράγουν και να εμπορεύονται ναρκωτικές ουσίες (το νομοσχέδιο κάνει λόγο για 2 εταιρίες παραγωγής και εγκεκριμένο αριθμό φαρμακείων) οι οποίες μόνο αθώες και ευεργετικές δεν μπορεί να θεωρούνται. Κι αυτό διότι εαν υπάρχουν κάποιες επιστημονικές μελέτες για κάποιες ουσίες που απομονωτικά μπορεί υπό προυποθέσεις να είναι ευεργετικές, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για όλες τις ουσίες και τις ιδιότητες τους με διάφορους πιθανούς συνδυασμούς.

Εαν ήταν ειλικρινείς οι προθέσεις…

Εαν ο στόχος είναι πράγματι η ευημερία ασθενών και η ευζωία του πληθυσμού, γιατί δεν προτείνεται μια κρατική επένδυση που θα έχει τον έλεγχο και της παραγωγής αλλά και της διανομής, μόνον των ουσιών που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ασφαλή; Παράλληλα, μπορεί να προωθηθεί πολιτισμός και αθλητισμός ενάντια στην ναρκοκουλτούρα, αλλά και σταμάτημα του στιγματισμού των ανθρώπων που πιάστηκαν με πραγματικά μηδαμινές ποσότητες ατομικής χρήσης.

Ξέρουμε, όλα αυτά είναι ουτοπία σε αυτό τον κόσμο της υγειούς επιχειρηματικότητας και των φιλάνθρωπων καπιταλιστών.

More Stories
Η κυβέρνηση των φιλελευθέρων τιμά τους πραξικοπηματίες