Για το φιάσκο “πόθεν έσχες”

Το φιάσκο με το “πόθεν έσχες” είναι μια πολύ καλή περίπτωση για να δει κανείς πόσο ηλίθιο θεωρεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας τον μέσο εργαζόμενο. Θα νόμιζε κανείς πως τουλάχιστον στις ιδεολογικές δικλείδες του συστήματος τους, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης θα ήταν περισσότερο από προσεκτικοί έτσι ώστε να δείξουν ηθική ανωτερότητα. Η νομιμοφάνεια που επικρατεί όμως καταδεικνύει και είναι ενδεικτική για να αποδείξει πως μέσα στα πλαίσια ενός αστικού κράτους, ακόμα και το δικό τους αφήγημα περί αξιοκρατίας και δήθεν καθαρότητας είναι νοθευμένο. Πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει ούτε καν να κρατήσουν τα προσχήματα. Κι ας μην ξεκινήσουν διάφοροι να λένε για άλλα αστικά κράτη, διότι και εκεί υπάρχει νομιμοφάνεια αν και τα ιμπεριαλιστικά κράτη (οι…”‘ωριμες δημοκρατίες” σύθμφωνα με την φιλελεύθερη ματιά) δεν έχουν την ίδια πρεμούρα να το παρουσιάσουν ως πολιτικό επιχείρημα για εκλογές.

Τι προσπαθούν δηλαδή να αποδείξουν με τις αδιανόητα κενές τους δηλώσεις “πόθεν έσχες”, ότι ζουν το ίδιο ή και χειρότερα από τον μέσο εργαζόμενο;

Αλλά, ακόμα κ’ αν αυτός ο παραλογισμός που προσπαθούν να υπονοήσουν ήταν αλήθεια, δεν σημαίνει πως οι πολιτικές που ακολουθούν ή και προωθούν είναι προς το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφείας του λαού. Αν και θα μπορούσε να είναι απλά μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται (συμπεριλαμβανομένων και του πώς όχι μόνο του έσχες αλλά και των περιουσιακών όλης της οικογένειας για να μην κρύβονται στοιχεία) όταν κάποιος θέλει να κατέχει πολιτειακό αξίωμα, είναι όμως αποπροσανατολιστικό ως επιχείρημα για πολιτικό κριτήριο στις εκλογές.

More Stories
Ο “Πολίτης” πιέζει το ΑΚΕΛ για ΝΑΤΟικές εγγυήσεις