Δράμα κατάσταση για τους μέχρι σήμερα Κύπριους αντι-Σύριζα φιλελεύθερους

Πόσο down πρέπει να νοιώθουν οι “προοδευτικοί φιλελεύθεροι” της Κύπρου βλέποντας Αλέξη με Ολάντ, που έκαναν σαν υστερικοί/ες τους προηγούμενους μήνες κατά του ΣΥΡΙΖΑ; Δράμα η κατάσταση.  Τώρα, οι ίδιοι πρέπει να υπερασπίζονται το κόμμα που έχει για υποψήφιο πρόεδρο τον Άδωνη (tres banal), τον Μειμαράκη (να ουμ..), το παιδί του μπαμπά Μητσοτάκη (που δεν κάνει το παιδί) και έναν που δεν μιλάει πολύ διότι δεν γνωρίζει και πολλά. Την ίδια ώρα οι Τσιπριζαίοι λούζονται την φήμη της “προοδευτικής δεξιάς” παράταξης αφού επισήμως έχουν υιοθετήσει όλες τους τις δεσμεύσεις σε Κυπριακό, την Συρία, τις ιδιωτικοποιήσεις, το μεταναστευτικό, την στήριξη του σφαγέα (συγγνώμη εταίρου) Ερντογάν, ενώ παράλληλα διατηρούν και ένα elegant λεξιλόγιο “αλληλεγγύης”, “δημοκρατίας”, “πολιτισμού”, “διαφωτισμού”.

Οι “προοδευτικές” κυρίες σαν την Χόπλαρου πρέπει σαν καλές παρατρεχάμενες της αστικής τάξης να ρουφήξουν το μίσος και να συγχαρούν τώρα αυτούς που μούντζωναν τόσο καιρό σαν ένδειξη καλής πολιτικής συμπεριφοράς. Εμ, “προοδευτικάριοι” μας, η ιστορία μερικές φορές δείχνει πως αν θέλετε να μείνετε λίγο αξιοπρεπείς δεν πρέπει να παραφέρεστε ποτέ και προπαντός να έχετε την διάυγεια να κατανοήσετε όχι μόνο ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα της τάξης που στηρίζετε στο παρόν αλλά και ποιος θα κληθεί να τα στηρίξει σε χαλεπούς καιρούς.

ΥΓ: Ερώτηση: Ενώ είναι κοινά αποδεχτό πως η πιο σέξυ προφορά της Αγγλικής γλώσσας είναι η Λονδρέζικη, γιατί ο Αλέξης προτιμάει τα βλάχικα των Αμερικανών;

ΥΓ2: Ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη θα μάθουμε ποτέ;

ΥΓ3: Βέβαια στην Κύπρο πάνε αρκετά καλύτερα, παίζοντας σε διπλό ταμπλό λόγω Κυπριακού και προσπαθώντας με διάφορα τεχνάσματα να διατηρούν ανοικτές γέφυρες επικοινωνίας και με Ακελικούς αλλά η στάση τους γενικά στην Ελλάδα τους στερεί πόντους.

More Stories
”Ασφάλεια” = Παρακολούθηση για τον Ιμπεριαλισμό