Εκστρατεία αλληλεγγύσης στην Κούβα για την αποκατάσταση των ζημιών από τον τυφώνα “‘Ιρμα”

Ο Κυπροκουβανικός σύνδεσμος φιλίας με αυτή την κίνηση καλεί σε έμπρακτη συμπαράσταση στον Κουβανικό λαό και τα θύματα του τυφώνα “Ίρμα”. Συγκεκριμένα,

– Συλλογή χρηματικών εισφορών από τον ΚυπροΚουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας

– Ηθική, πολιτική και υλική συμπαράσταση στην Κούβα για να ξεπεράσει τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής

Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του προς το λαό και την κυβέρνηση της Κούβας για τη δοκιμασία που περνά μετά από το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα. Ιδιαίτερο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης εκφράζουμε προς τις οικογένειες των θυμάτων που άφησε πίσω της η φυσική καταστροφή.

Ο τυφώνας προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε υποδομές, σχολεία και σπίτια, στα συστήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, στην αγροτική παραγωγή, στον τουριστικό τομέα και γενικότερα στην οικονομία της Κούβας. Θα χρειαστεί σχεδιασμός, χρόνος και πόροι για να καταφέρει η Κούβα να αντεπεξέλθει και να αποκαταστήσει τις ζημιές. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο συνεχιζόμενος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας προκαλεί ακόμα περισσότερες δυσκολίες και ζημιές στην κουβανική οικονομία. Καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για συμμόρφωση των ΗΠΑ με τα αλλεπάλληλα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τερματισμού του αποκλεισμού, ώστε να μπορέσει η Κούβα να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα υλικά για την ανοικοδόμηση.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε βέβαιοι ότι ο ηρωϊκός λαός της Κούβας θα ξεπεράσει τα εμπόδια και τις αντιξοότητες. Το βαθύτατο αίσθημα αλληλοβοήθειας μεταξύ των ανθρώπων της Κούβας, η ενότητα λαού και ηγεσίας, η πίστη στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και η διεθνιστική αλληλεγγύη από όλες τις γωνιές του πλανήτη προς το Νησί της Επανάστασης είναι αυτά που εγγυώνται ότι ο λαός της Κούβας θα βγει νικητής και από αυτή τη δοκιμασία.

Ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας έχει αρχίσει συλλογή χρηματικών εισφορών αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στην Κούβα ο τυφώνας Ίρμα. Καλούμε πολίτες και οργανωμένους φορείς της Κύπρου που θα ήθελαν να συμβάλουν στην τιτάνια προσπάθεια που ξεκινά η Κούβα να συνεισφέρουν οικονομικά στην εκστρατεία αλληλεγγύης. Η συλλογή χρημάτων θα διεξάγεται τους επόμενους μήνες στις εκδηλώσεις του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου και άλλων φορέων, για τις οποίες θα γίνονται ανακοινώσεις τακτικά από μέρους του Συνδέσμου. Παράλληλα, όσοι θα ήθελαν, μπορούν να καταθέτουν εισφορές στον τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα Κύπρου
KYPROKOUVANIKOS SYNDESMOS FILIAS
Αρ. Λογαριασμού: 357013941780
IBAN: CY 9000 2001 9500 00357 013941780

More Stories
Πρωτοτυπιες της Ευρωπαικης Ενωσης ή ”Τι διαβαζουν οι αστοι”