Εναντίον του καπιταλισμού ένας στους τρεις Γερμανούς

Κρίμα! Τόση προπαγάνδα σε σχολεία, πανεπιστήμια και ευρωενωσιακούς θεσμούς, τόσες οσκαρικές ταινίες, τόσα ”ντοκιμαντέρ”, τόσοι αριστεροί ακαδημαικοί να εξορκίζουν τον ”υπαρκτό σοσιαλισμό” και το ”τείχος της ντροπής”, και αυτοί οι πεισματάρηδες οι ανατολικογερμανοί (αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό των δυτικογερμανών) να επιμένουν ακόμα ότι ”ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας” και πως ”τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία.” Ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Κρίμα! Schade!

<<Σχεδόν το ένα τρίτο των Γερμανών θεωρεί ότι ο καπιταλισμός αποτελεί την αιτία της φτώχειας και της πείνας και η πλειονότητά τους θεωρεί ότι η αληθινή δημοκρατία δεν είναι δυνατή υπό αυτό το οικονομικό σύστημα, σύμφωνα με μια έρευνα την οποία διεξήγαγε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid για λογαριασμό του Freie Universitat του Βερολίνου.

Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.400 ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 59% των Γερμανών στο ανατολικό τμήμα της χώρας θεωρεί πως τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι ωφέλιμα για την κοινωνία. Το αντίστοιχο ποσοστό στη δυτική Γερμανία ανέρχεται στο 37%.>>

Πηγή:Ενικός

Εδώ στα Γερμανικά

More Stories
Πίσω από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης