Εππέσαμεν που τα σύννεφα…

Τώρα με το ξέσπασμα του Ρίκκος γκέιτ και την αγανάκτηση που συνοδεύεται με τα γνωστά σλόγκαν ‘’δεν υπάρχει κράτος’’, ‘’δεν υπάρχει πολιτικόν ήθος και ευρωπαικός πολιτισμός’’ κτλ, γέμισε το φέιςμπουκ με απειλές φιλελεύθερων επιφανών ανθρώπων του δημόσιου λόγου ότι θα εγκαταλείψουν το νησί για να παν στην [συμπλήρωσε το κενό με τη φαντασιακή ”Ευρωπαική” χώρα/πόλη της επιλογής σου όπως Ολλανδία, Βρετανία, Παρίσι, Βρυξέλλες] ή με γνήσια αγανάκτηση για το πότε θα γίνουμεν Ευρώπη, ανθρώπους που δεν εκαταλάβαν ακόμα ότι αυτό ΕΙΝΑΙ το κράτος σε ένα κόσμο που βασιλεύει το χρήμα και το κέρδος.

Να πάτε στο καλό κοπέλλια, εβαρεθήκαμεν σας να μας ζαλίζετε τόσα χρόνια με τον αρχοντοχωριατισμό σας, με το ύφος τοποτηρητή της Αυτού Μεγαλειότης ‘’Ευρώπης’’, σαμπως τζιαι έστειλαν σας που την μητρόπολη των Βρυξελλών να εκπολιτίσετε τους βάρβαρους. Εν δικά σας τούτα τα χάλια, εν εσείς που εψηφίζετε τζιαι εφορτώσατε μας πα στα ζινίσια μας τον κάθε πρώην εοκαβιτατζή, πλύστη μαύρου χρήματος, law firm τζιαι entrepreneur του τίποτε, τζιαι τον κάθε άχρηστο που επειδή είπεν ‘’εοκα’’ εόκαν του μιαν καρέκλα. Τζιαι καθώς φεύκετε μεν ξεχάσετε να περάσετε τζιαι που κανένα μνημόσυνο του γρίβα, να αφήκετε στεφάνι στο νέο μνημείο για τους πραξικοπηματίες, να πάρετε μαζί σας την Τρόικα για τον ενδεδειγμένο λιτό βίο τζιαι να δεσμευτείτε ότι ουδεμία σχέση έχετε με το δικηγορικό γραφείο του παπά σας ή του θκιας σας.

Υ.Γ. Όταν φτάσεις στην ‘’Ευρώπη’’ τζιαι δεν βρείς ‘’το κράτος’’ τζιαι ‘’το ήθος’’, κι αν πτωχική την βρεις, επειδή υποτίθεται ουδεμία σχέση θα έχεις πλέον με το δικηγορικό γραφείο του παπά σου τζιαι αναγκαστείς να ιδρώσεις τζιαι να καταλάβεις τι σημαίνει να νοικιάζεις σπίτι στο Λονδίνο ή να μην πληρώσεις την δόση σου στην Μαδρίτη , η Ευρώπη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που θα έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι ‘’Ευρώπες’’ τι σημαίνουν.

 

Αφιερωμένο στο Ρίκκο, που εξαιτίας του μπορεί να σηκωθούν να φύουν να μας αφήκουν ήσυχους

More Stories
Για την κλήρωση της οικιακής εργάτριας σε σχολείο