Η Εκκλησία της Κύπρου επενδύει σε πολεμικές βιομηχανίες!

Επιτέλους χαρμόσυνα είναι τα νέα που ανακοινώνονται και έρχονται φυσικά από αλλού, από την Αρχιεπισκοπή η οποία ανακοίνωσε deal ύψους πέραν των 500 εκατομμυρίων για επένδυση στις πολεμικές βιομηχανίες. Ο Παναγιότατος Κύπρου μας έχει συνηθίσει σε οικονομικές δραστηριότητες οι οποίες ανεβάζουν τη περιουσία της εκκλησίας της Κύπρου, η οποία βέβαια ανήκει μεν στους (Ελληνο)Κυπρίους του τόπου μας, αλλά διαχειρίζεται δε από την εποπτική αρχή της χριστιανοσύνης στην Κύπρο, την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Γι’αυτό μετά το άκουσμα της είδησης ότι η Αγία Εκκλησία της Αγγλίας έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στην πολεμική βιομηχανία έτσι και η Αρχιεπισκοπή Κύπρου αποφασίζει να επενδύσει σ αυτόν τον ομολογούμενος κερδοφόρο κλάδο των αγορών. Η κατακραυγή του κόσμου στην Αγγλία καθώς και οι κραυγές αγωνίας του Πάπα φυσικά δείχνει τον συντηρητισμό κοινωνιών οι οποίες είναι σε αποσύνθεση, ενώ εξαιρετικά ακούγονται τα νέα στους Κύπριους πολίτες ανάμεσα στους οποίους το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Πανιερώτατου είναι δεδομένο. «Άργησε να το καταλάβει ο Πάπας και τώρα κάνει τον ειρηνιστή» τόνισε αξιομαστούχος της Αρχιεπισκοπής.

Συγκεκριμένα η Αρχιεπισκοπή έχει επιλέξει να επνεδύσει σε θωρηκτά τσέπης όπως είναι τα USS Ramage, Gravely, Barry και Mahan καθώς επίσης και σε πυραύλους Τόμαχοκ οι οποίοι εξοπλίζουν τα εν λόγω θωρηκτά, οπλικά συστήματα τα οποία οι Αμερικανοί ενδέχεται να χτυπήσουν την Συρία εντός ολίγων ημερών. Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου « Αν είμαστε με τους Αμερικάνους δεν φοβόμαστε τίποτα» φαίρεται να δείχνουν το σκεπτικό της επένδυσης. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος όμως που σύμφωνα με δηλώσεις του δεν θέλει να χτυπηθεί ο Άσσαντ αλλά οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι καθώς και τα κύματα λαθρομεταναστών οι οποίοι ενδέχεται να υποδυθούν τους πολιτικούς πρόσφυγες φτάνοντας στην Κύπρο με σκοπό την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της νήσου, θα επενδύσει και σε αεροσκάφη Su-24 και τους εξοπλιστικούς πυραύλους Σκουντ και Yakhont τα οποία είναι σημαντικά εργαλεία στο οπλοστάσιο του Άσσαντ.

«Η εμμονή μας στο να σώσουμε το κεφάλαιο μας καθώς και τις μετοχές μας και τον έλεγχο στην Τράπεζα Κύπρου μας έχει σπαταλήσει πολλή ενέργεια και μας έχει αφήσει πίσω όσον αφορά τις επενδύσεις σε άλλους τομείς» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και συνεχίζει «η εκκλησία της Κύπρου θα συνεχίσει με σθένος να στηρίζει τον τόπο επενδύοντας εκεί που πρέπει, αυτό είναι το θέλημα το θεού και έτσι θα πράξομεν». Η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες έχει παρθεί με γνώμονα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή αλλά και για λόγους άμυνας σε περίπτωσης άτακτης χρεοκοπίας της Κυπριακής οικονομίας. «Ποιος δεν θα ήθελε να αγοράσει ένα όπλο? Για την επανάσταση φυσικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Κυπριακής εκκλησίας. Ζούμε σε εποχές έντονων κοινωνικών αναταραχών και σίγουρα η επένδυση αυτή θα φέρει έσοδα στα ταμεία της εκκλησίας όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων, ούτος ώστε η εκκλησία να συνεχίσει το ειρηνικό της έργο για την σωτηρία του τόπου. Σίγουρα η επένδυση αυτή δείχνει αν μη τι άλλο πως σ αυτόν το τόπο δεν έχουμε έλλειψη από σωστά επιχειρηματικά μυαλά. Απλά θα πρέπει να βρούμε σωστούς τρόπους διοχέτευσης αυτής της δυναμικής και εκμετάλλευσης των καταστάσεων προκειμένου να βγούμε από τη δύσκολη θέση την οποία έχουμε περιέλθει, από την ολιγωρία μας να υιοθετήσουμε μνημονιακά μέτρα γρηγορότερα, για την εξυγίανση της οικονομίας και της ανάπτυξης. Η εκκλησία της Κύπρου και ο Αρχιεπίσκοπος μας δείχνουν τον δρόμο!

* Στην φώτο Ο Πρέσβης της Ρωσικής Δημοκρατίας στη Κύπρο, κ. Vyacheslav D. Shumskiy, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 πηγή: amen.gr

** η ποιο πάνω πληροφόρηση εντάσσεται σε πλαίσια σάτυρας

Η τρολλιά συνίσταται στο ότι μια τέτοια είδηση δεν θα μας φαινόταν καθόλου απίστευτη

More Stories
Παλιά σοσιαλδημοκρατικά επίκαιρα