Η Κυβέρνηση τιμάει αυτούς που στο πραξικόπημα επιτέθηκαν στο Προεδρικό

Όσο προχωράει ο καιρός η  κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δείχνει πως το ακροδεξιό στοιχείο στο κόμμα δεν ήταν απλά ένα κατάλοιπο του παρελθόντος. Από τα Υπουργεία Παιδείας μέχρι το τελευταίο περιστατικό της επίσημης απόδοσης τιμής σε αυτούς που επιτέθηκαν στο Προεδρικό, ο εθνικισμός και το συνολικό πακέτο της κυπριακής ακροδεξιάς είναι σημαντικό κομμάτι της κυβερνώσας πολιτικής. Θα λέγαμε ότι φέρνει σε αντίθεση το ΔΗΣΥ με το ”ευρωπαικό”, ευρωενωσιακό και φιλελεύθερο του προφίλ, αλλά μάλλον σε ταύτιση το φέρνει.  Αν αυτή θα λύσουν το κυπριακό, τι σόι λύση θα φτιάξουν παρέα με τους πραξικοπηματίες;

—————————————————-

Αγανάκτηση αντιστασιακών για απόδοση τιμών σε στρατιώτες που έπεσαν στο Πραξικόπημα επιτιθέμενοι στο Προεδρικό

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών για «την απόφαση της Κυβέρνησης να αποδώσει πολιτειακές και στρατιωτικές τιμές στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974 όταν επιτέθηκαν κατά του Προεδρικού Μεγάρου για να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Μακάριο».

Σε ανακοίνωση του για το θέμα ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι η επίκληση της «διατεταγμένης αποστολής» δεν δίνει συγχωροχάρτι και δικαίωμα σε κανένα να δαφνοστεφανώνει με στρατιωτικά αγήματα αυτούς που κατέλυσαν την Δημοκρατία.

«Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γιατί οι δώδεκα καταδρομείς θα κηδευτούν σήμερα με στρατιωτικές τιμές και μάλιστα ο Υπουργός Εσωτερικών θα εκφωνήσει και επικήδειο. Αλήθεια τι μπορεί να πει ένας Υπουργός γι αυτούς που με όπλα κατέλυσαν την Δημοκρατία; Επιτέθηκαν στο Προεδρικό το κατέλαβαν και το έκαψαν» αναφέρει.

Προσθέτει δε ότι πέραν της πρόκλησης τίθεται και θέμα τάξης για την ενέργεια αυτή του Υπουργού. «Αποτελεί για μας που αντισταθήκαμε στο φασισμό της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ αφόρητη πρόκληση και επιχείρηση παραχάραξης της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Ισοπεδώνει αυτούς που αντιστάθηκαν στο φασισμό με αυτούς που έστρεψαν τα όπλα κατά της δημοκρατίας».

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφέρει ότι «στην Κύπρο συντελέστηκε στις 15 Ιουλίου 1974 η μεγαλύτερη προδοσία στην σύγχρονη ιστορία» και πως «κάποιοι έκαναν την προδοσία, που έχουν και όνομα και επίθετο».

«Δυστυχώς» συνεχίζει «η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ που στέγασε τους πραξικοπηματίες επιχειρούν να εξισώσουν τους θύτες με τα θύματα και να διαγράψουν το προδοτικό ρόλο της ΕΟΚΑ Β’».

 

Πηγή: Χαραυγή 

More Stories
Απορίες: δογματισμός/σεκταρισμός η δικαιοσύνη;