Η κυβέρνηση των φιλελευθέρων τιμά τους πραξικοπηματίες

Την ώρα που ο πρόεδρος τζοιλιέται μέσα στα κρεβάτια στις Βρυξέλλες βγάζοντας selfie και το Σίγμα να προωθεί την υπογραμμένη φωτογραφία των “ηγετών” της ΕΕ (όπως το αυτόγραφο της μάππας ένα πράμα) σαν αναγνώριση της αξίας του και των φίλων που διατηρεί, πολλά και διάφορα γίνονται στην χώρα με τους νούσιμους φιλελεύθερους που έχουν αναλάβει τα ηνία της χώρας. Εντάξει βρε αδερφέ, υπάρχουν και οι λίγο πιο δεξιοί μέσα στον ΔΗΣΥ αλλά τουλάχιστον εκεί υπάρχουν σοβαρά πολιτικά μυαλά. Τόσο σοβαρά μάλιστα που γνωρίζουν τι μάχες να κάνουν. Δώστε τους αντι-μεταρρυθμίσεις τραπεζών και δημοσίου να σας πουν και το τελευταίο κουτσομπολιό αλλά με τους πραξικοπηματίες πάντως δεν, είναι νετομοντέ και ξεπερασμένο, βαρετό.

Δεν θα τους δεις να σκίζουν τα ιμάτια τους ας πούμε για την νέα δοξασία του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου στους πραξικοπηματίες που έπεσαν “εν ώρα καθήκοντος”, μουρμουρώντας μάλιστα ότι η πολιτεία ξέχασε αυτούς τους νεαρούς που έπεσαν “στο αποκορύφωμα της αδελφοκτόνου συμφοράς”. Ο Υπουργός της κυβέρνησης τόνισε τη λύπη του για την μη αναγνώριση αυτών των γενναίων πατριωτών, λέγοντας μάλιστα ότι ουδεμία ευθύνη δεν έχουν για το πραξικόπημα αφού γι’ αυτό έφταιγε “η χούντα των Αθηνών”. Σαν να λέμε μη φταίτε τους Χίτες, ο Χίτλερ φταίει. Είναι κρίμα πάντως όπως αναφέρει ο Χάσικος που η πολιτεία δεν τίμησε δεόντως και είναι “με βαριά την ευθύνη [που παρέστησαν εκεί για] να δείξουμε σε νεκρούς και ζώντες το σεβασμό που οφείλουμε σ` εκείνους που θυσιάστηκαν, υπηρετώντας στην Εθνική Φρουρά”.

Ίσως να μην καταλάβαμε καλά γι’ αυτό σας βάζουμε ένα ακόμη απόσπασμα:

«εκφράζουμε τον απέραντο σεβασμό και την εκτίμηση μας, απέναντι στα 18χρονα παιδιά που αυτή η Πολιτεία, δια νόμου, στρατολόγησε στην Εθνική Φρουρά, η ίδια Πολιτεία όρισε να εκτελούν χωρίς αντιρρήσεις τις διαταγές των ανωτέρων τους και, τα οποία, έπεσαν, εκτελώντας όσα διατάχθηκαν, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος»

«Αυτή» πρόσθεσε «ήταν η ελάχιστη αναγνώριση, που μπορούσαμε να αποδώσουμε τόσα χρόνια μετά, σε αυτούς τους νέους ανθρώπους και στους οικείους τους».

«Μονοιασμένοι και αταλάντευτοι θα προστατεύουμε και θα διευρύνουμε τη δημοκρατία μας, τους θεσμούς της, το δόρυ και την ασπίδα της. Μονοιασμένοι και αταλάντευτοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη λευτεριά της σκλαβωμένης γης μας. Για να δικαιωθούν, επιτέλους, οι ψυχές όλων όσων θυσιάστηκαν εν ονόματι της πατρίδας» είπε καταλήγοντας.

Τα αστικά μέσα απλά αναπαρήγαγαν τα λόγια του Χάσικου χωρίς κανένα σχόλιο. Σε φιλελεύθερους κύκλους μουρμουρίζεται πως δεν έχουν πρόθεση να στηρίξουν την ανακοίνωση των αντιστασιακών διότι αυτοί προσπαθούσαν να προστατέψουν τον τότε νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Μακάριο (συντηρητικούρας όχι σαν τον Κληρίδη τον προοδευτικό που στέγασε πολιτικά όλους αυτούς τους πραξικοπηματίες δίνοντας τους προοδευτική ταπετσαρία), που είναι κόκκινο πανί γι΄ αυτούς. Κάτι τέτοιο θα πήγαινε ενάντια στην ιστοριογραφία έτσι όπως προσπαθούν να την αφηγηθούν σήμερα, με σκοπό την αύξηση της εταιρικής ευθύνης προς τις ΗΠΑ που ουδεμία σχέση δεν είχαν ούτε αυτές με τα γεγονότα του 1974 (η σταθερότητα ότι τζ’ αν ένει). Η χούντα τα έκανε όλα, οι υπόλοιποι απλά εκτελούσαν.

Πάντως ο σύνδεσμος αντιστασιακών δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, βγάζοντας μια ανακοίνωση η οποία αναμένεται να τους δέσει τα χέρια στην προσπάθεια να νομιμοποιήσουν και να παραχαράξουν εντελώς την ιστορία του τόπου μέσα σε μια γενιά, μόνο! Φαίνεται πως οτιδήποτε δεν κινείται στα πλαίσια χαρτοπολέμου δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.

Τι μας λένε οι άξεστοι αγάπη μου, για πραξικοπήματα και παλιές ιστορίες, αν δεν το λέει ο Economist δεν έγινε. Εδώ έχουμε μια οικονομία να σώσουμε!

More Stories
Για τον ρεφορμισμό