Η κωμική πλευρά μιας Πρωτοβουλίας

1.Κωμικό είναι, να είσαι η Πρωτοβουλία “Μένουμε Ευρώπη”, να επισκέπτεσαι τα γραφεία του ΑΚΕΛ για επίσημη συνάντηση και φεύγοντας να προειδοποιείς το ΑΚΕΛ πως αν δεν στηρίξει τη λύση θα σε βρει απέναντι. Μα η Πινδάρου είναι απέναντι από την Εζεκία Παπαϊωάννου;

2.Κωμικό είναι να στήνεις ως Πρωτοβουλία “Μένουμε Ευρώπη” την Πρωτοβουλία για την Ομόσπονδη Κύπρο και να παριστάνεις πως δεν είσαι της Πινδάρου, είσαι ανοιχτός σε κάθε μέλος από όπου κι αν προέρχεται γιατί πάνω από όλα είναι η Κύπρος! Υπογράψτε αυτά που θέλουμε και μετά μας λέτε που διαφωνείτε! Πάνω από όλα η Κύπρος – που θέλουμε.

3. Πιο κωμικό είναι να είσαι αριστερός και να γράφεις άρθρα , για να εξηγήσεις στα ελληνικά έντυπα που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ πως το ΚΚΕ ήταν από πάντα ένα εθνικιστικό κόμμα στο ζήτημα του Κυπριακού – και ο Λαφαζάνης από το ΚΚΕ του έμεινε που έγινε εθνικιστής κι αυτός, ή να γράφεις άρθρα που να εξηγούν στο ΣΥΡΙΖΑ τον ίδιο πως πρέπει να αλλάξει την ρητορική του για το Κυπριακό, που με χαρά χρησιμοποιεί η Πρωτοβουλία.

3α. Το ακόμα πιο κωμικό είναι πως σε χειροκροτάνε. Επειδή τα μέλη των δύο πρωτοβουλιών γνωρίζουν πολύ καλά πολιτική ιστορία, είναι σε θέση να εκτιμήσουν αυτές τις απόψεις και να τις χειροκροτήσουν. Όχι πως ο,τιδήποτε τους φαίνεται αρκούντως αντι-κομμουνιστικό έτσι κι αλλιώς το χειροκροτάνε. Θέλουν μια σωστή αριστερά και στον τόπο μας, απλώς! Για παράδειγμα θέλουν μια αριστερά που θα ψηφίζει τις Ιδιωτικοποιήσεις χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις!

Μην σας περάσει ούτε για μια στιγμή από το μυαλό, πως χρησιμοποιούν τις αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων και όσους βλακωδώς στρέφονται δημόσια εναντίον, για να στήσουν περιρρέουσα στο εσωτερικό της Κύπρου…

Ποιά περιρρέουσα; Το είπαμε στην αρχή. Πως αν το ΑΚΕΛ δεν στηρίξει τη λύση για την Κύπρο που θέλουν ΑΥΤΟΙ θα τους βρει απέναντι! Όριστε – εντέλει όλοι οι αριστεροί σε Κύπρο και Ελλάδα είναι εθνικιστές! Άρα;…. Ευκολάκι! Η Δεξιά μόνο είναι αντεθνικιστές βρε!

Όλα αυτά τώρα από τους Μνημαρίτες Κύπρου και βέβαια από όλη την αστική σαβούρα των πανεπιστημίων, των μμε και των επιχειρήσεων που δηλώνει και είναι ως τα μπούνια δησυκοί, και που δεν σκέφτεται παρά πως θα σάσει τον κώλο της από τη λύση του Κυπριακού.

Δεν ξέρω ποιό από τα τρία κωμικά είναι το πιο κωμικό. Το να φτιάχνεις την Πρωτοβουλία Μενουμε Ευρώπη, την Πρωτοβουλία για την Κύπρο ή το να θεωρείς πως τώρα όλοι αυτοί σε χειροκροτάνε γιατί θέλουν μια αριστερά όπως ακριβώς την θέλεις κι εσύ…

Το τρίτο με διαφορά οπωσδήποτε!!

Πηγή: Disdaimona

More Stories
Γράμμα στο γιο της «άτυχης Ρουμάνας»