Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλισμό: Άμεση ανάκληση της απόλυσης των συνδικαλιστριών-εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής!

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Στις 16/08/2022 το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Αγγλικής Σχολής αποφάσισε την απόλυση τριών συναδελφισσών μας, της Μυρτώς Χασαποπούλου, Πρόεδρου, της Μαιριέντας Στεφάνου, Γραμματέα, και της Μαρίας Περικλέους, Ταμία της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA).

Οι απολύσεις αυτές αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου στην ετσιθελική και αυταρχική διοίκηση τόσο του Διευθυντή όσο και του ΔΣ της Αγγλικής Σχολής.

Οι απολύσεις αυτές εκτός από αυθαίρετες είναι και παράνομες, αφού ουδεμία σχέση έχουν με την απόδοσή των τριών εκπαιδευτικών.

Όπως η ίδια η ESSA έχει ξεκαθαρίσει, αφορμή της δίωξής των συναδελφισσών μας είναι η συνδικαλιστική τους δράση ενάντια στις απολυταρχικές μεθόδους της διοίκησης του σχολείου. Ως εκ τούτου, οι απολύσεις παραβιάζουν το Άρθρο 5(1) (α) του Περί της Σύμβασης περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικό) Νόμο του 1995 έως 2012, το οποίο δίνει αποτελεσματική προστασία στους εκπροσώπους των εργαζομένων, απαγορεύοντας στον εργοδότη να προβεί σε απόλυση εάν αφορά συνδικαλιστική δράση και ενέργειά τους. Οι εξελίξεις στην Αγγλική Σχολή δεν αφορούν απλά τις τρεις συναδέλφισσες μας, ούτε μόνο το σύνολο του προσωπικού της Σχολής, αλλά όλους και όλες εμάς που απασχολούμαστε στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι σαφές ότι ο συνδικαλισμός ολοένα και περισσότερο περιορίζεται ή ποινικοποιείται. Σε μια περίοδο περικοπών και έντονης εντατικοποίησης της εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, γίνεται ξεκάθαρο ότι όποιος αντιδρά κινδυνεύει.

Εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αντιδρούμε, να διεκδικούμε τα κεκτημένα και τα δικαιώματά μας.

Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για απόλυση των τριών συναδέλφισσων μας. Καλούμε όλες τις συντεχνίες, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τα οργανωμένα σύνολα αλλά κυρίως τους μαθητές και τους γονείς να σταθούν δίπλα στις συναδέλφισσες μας και να απαιτήσουν την ανάκληση της απόφασης.

Όλοι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη 24 Αυγούστου, ηώρα 09:15 το πρωί!

Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
Email επικοινωνίας: [email protected]

More Stories
Γιατί μελετάμε την «κατάσταση της εργατικής τάξης