Κινητοποίηση 400 ξενοδοχοϋπαλλήλων – Απεργία στην ΑΦΡΟΣΤΡΟΜ ΛΤΔ

Κινητοποίηση 400 ξενοδοχοϋπαλλήλων σήμερα στις 10.30
Οι 400 υπάλληλοι των 10 ξενοδοχείων που ανήκουν στις εταιρείες Aqua Sol και Μarismare θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη δυναμική κινητοποίηση, η ώρα 10.30 έξω από το ξενοδοχείο Sun Hall στην Λάρνακα και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, επίσης στην Λάρνακα.
Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην μέση συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ του διαχειριστή που όρισε η τράπεζα Κύπρου και της εταιρείας με αποτέλεσμα να τους οφείλονται μισθοί και δεδουλευμένα.
Συγκριμένα τους οφείλονται οι μισθοί Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου καθώς και εισφορές σε ημεραργίες, άδειες, ταμείο προνοίας, ταμείο υγείας και άλλα.
Η κινητοποίηση αποφασίστηκε από την γενική συνέλευση των επηρεαζόμενων εργαζομένων που έγινε την περασμένη Δευτέρα, οι οποίοι δήλωσαν ότι η ανοχή που επέδειξαν έχει εξαντληθεί. Απαιτούν άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του και ξεκαθάρισμα του θέματος.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

28Ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

Συνέρχεται την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, η ώρα 9.30π.μ. το 28ον Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής Κύπρου, ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ. Πέραν από 300 εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο θα πάρουν μέρος στο συνέδριο.

Η εκμετάλλευση της πρωτόγνωρης μαζικής ανεργίας από την πλειοψηφία των ξενοδόχων, η μονομερής επιβολή απαράδεκτων όρων απασχόλησης, η συστηματική παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και η επιβολή σε πολλούς τόπους δουλειάς καθεστώτος τρομοκρατίας, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία στα όρια τους. Περισσότερα εδώ

———————-

Απεργία στην Αφροστρόμ

Νεώτερα: Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η γενική συνέλευση των απεργών στην εταιρεία ΑΦΡΟΣΤΡΩΜ. Η συνέλευση έγκρινε πρόταση της μεσολαβητικής υπηρεσίας και αποφάσισαν λήξη των απεργιακών μέτρων αφού η εταιρεία απόσυρε τις απολύσεις 5 συναδέλφων τους.

—————-

Η χθεσινή ανακοίνωση της απεργίας

Σε επαόριστον στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα στις 10:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία ΑΦΡΟΣΤΡΩΜ Λτδ στη Λευκωσία διαμαρτυρόμενοι για απόλυση τεσσάρων συναδέλφων τους.
Οι συντεχνίες Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. – ΠΕΟ και Ο.ΒΙ.Ε.Κ. – ΣΕΚ θεωρούν ότι η απόφαση της εταιρείας για απολύσεις είναι εκδικητικές καθώς βρίσκεται στη Μεσολαβητική Υπηρεσία εργατική διαφορά μεταξύ των δύο μερών. Η στάση εργασίας θα συνεχισθεί μέχρις ότου η εργοδοτική πλευρά αποσύρει την απόφαση της για απολύσεις.
Οι συντεχνίες κατηγορούν την εργοδοτική πλευρά για τις εκδικητικές απολύσεις επειδή απέρριψαν πρόταση για μειώσεις μισθών και ωφελημάτων που αγγίζουν το 40%. Καλούν δε τη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας να παρέμβει, επαναφέροντας τη διαφορά στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων για την αποτροπή κλιμάκωσης των εργατικών κινητοποιήσεων.

Επικοινωνία
Χαράλαμπος Πρατσής
Γενικός Γραμματέας ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ
Τηλ. 99671683
Γιώργος Κασιούρης
Αν. Γενικός Γραμματέας ΟΒΙΕΚ –ΣΕΚ
Τηλ. 99631591

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 18/11/14

Πηγη: Παρατηρητήριο ταξικών σχέσεων

More Stories
Οι ιδέες της κυρίαρχης τάξης είναι σε κάθε περίοδο οι κυρίαρχες ιδέες…