ΚΚ Σουηδίας: Η απαράδεκτη συμφωνία με την Τουρκία δείχνει για άλλη μια φορά την πραγματική φύση των Σοσιαλδημοκρατών

Ανακοίνωση για την συμφωνία της σοσιαλδημοκρατικής Σουηδικής κυβέρνησης με την Τουρκία για την άρση του βέτο της δεύτερης και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας (SKP):

«Η συμφωνία με την Τουρκία δείχνει για άλλη μια φορά την πραγματική φύση των Σοσιαλδημοκρατών. Λίγες ώρες μετά την απαράδεκτη συμφωνία της Σουηδίας και της Τουρκίας, ήρθε το αίτημα της Τουρκίας να εκδοθούν άνθρωποι που ζουν στη Σουηδία και να τους έχει χορηγηθεί άσυλο για να ξεφύγουν από την καταπίεση και τις απειλές θανάτου της Τουρκίας.

Στην προσπάθειά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η αστική τάξη της Σουηδίας, και η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνησή της, απορρίπτουν όλα όσα ονομάζονται ανθρώπινα δικαιώματα. Για να γίνει πλήρες μέλος της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής συμμαχίας ΝΑΤΟ, συμφωνεί να κάνει τον σκοπό της Τουρκίας δικό της σκοπό. Αυτούς που η κυβέρνηση της Τουρκίας αποκαλεί τρομοκράτες, θα αποκαλέσει τρομοκράτες και η σουηδική κυβέρνηση και θα ξεκινήσει η συνεργασία εναντίον τους.

Το γεγονός ότι αυτό είναι το επίπεδο που πέφτουν οι Σοσιαλδημοκράτες για να διασφαλίσουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν μας εκπλήσσει.

Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν περάσει από το να προσποιούνται ότι είναι διστακτικοί γύρω από την ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ στο να κάνουν οτιδήποτε για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου της Σουηδίας και να εξασφαλίσουν νέες αγορές για αυτό – κυρίως όταν πρόκειται για πωλήσεις όπλων.

Με τη συμφωνία με την Τουρκία καθίσταται σαφές για άλλη μια φορά ότι η συμμετοχή σε μια ιμπεριαλιστική συμμαχία θέτει απειλές για τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, τα οποία μπορούν να αποκατασταθούν μόνο μέσα από τον αγώνα για το σοσιαλισμό. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σουηδίας καταδικάζει τη συμφωνία που συνήψε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και καταδικάζουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

ΚΚ Σουηδίας.

Μετάφραση: Πάνος Αλεπλιώτης

Διαλεγμένο από: Ατέχνως

More Stories
Βενεζουέλα – Συνέντευξη τύπου της πρεσβείας