Κοινωνική κινητοποίηση – Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Διακήρυξη
Νέα μαζική κοινωνική κινητοποίηση
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, η ώρα 6.00 μ.μ.
έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σαν Πλατφόρμα κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων υπερασπιζόμαστε δυναμικά και μαχητικά την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των μισθοσυντήρητων, ανέργων, μικρομεσαίων βιοπαλαιστών και αγροτών μας

Με το ισοπεδωτικό Νομοσχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για εκποίηση περιουσιών, οι κύπριοι πολίτες απειλούνται για πρώτη φορά μετά το 1974, να χάσουν τα σπίτια, την επαγγελματική στέγη και την καλλιεργήσιμη γη πληρώνοντας νέο αναίτιο βαρύ τίμημα για την κρίση.

Είναι τραγικό αυτοί που έχουν χάσει την δουλειά τους, αυτοί των οποίων έχουν μειωθεί δραστικά τα εισοδήματα, αυτοί που αναγκάζονται να προσφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία, να απειλούνται τώρα να μείνουν και άστεγοι.

Η κρίση είναι αποτέλεσμα της απληστίας με την οποία τα τραπεζικά ‘σαϊνια’ διαχειρίστηκαν τις καταθέσεις του κόσμου σε ένα παιγνίδι διεθνούς κερδοσκοπίας, ανεξέλεγκτων δανείων που έδιναν στους ημέτερους χωρίς έλεγχο και χωρίς διασφαλίσεις, αμύθητων μπόνους και απίστευτης κακοδιαχείρισης.

Αντί μέτρων που να τιμωρούν τους υπαίτιους της κρίσης και να προστατεύουν τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι στις τράπεζες, παρακολουθούμε την προώθηση ενός νέου νόμου που απειλεί τα σπίτια και την επαγγελματική στέγη της πλατειάς μάζαw των συμπατριωτών μας με συνοπτικές διαδικασίες εκποιήσεων. Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά εγκληματική και οικονομικά αδιέξοδη και καταστροφική και δεν μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνική συνοχή και στη πολυδιαφημιζόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που έγκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Καλούμε επίσης όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους συμπολίτες μας σε μαζική μαχητική κινητοποίηση για να αντιδράσουμε σε ένα ισοπεδωτικό νομοσχέδιο, να υπερασπιστούμε την οικογενειακή και επαγγελματική μας στέγη και την κοινωνική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας.

Η κινητοποίηση αντίδρασης και αντίστασης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014, η ώρα 6.00 μ.μ. έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι οργανώσεις:
ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, Κίνηση Κατά των Εκποιήσεων, ΠΟΑΣ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΑ, Νεα Αγροτική, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΕΚΥΣΥ, Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κίνηση Πολιτισμού

19 Αυγούστου 2014

More Stories
Οι πρόσφυγες και ο καταμερισμός εργασίας στην ΕΕ