Μακάριος Δρουσιώτης: Η Κύπρος πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ

Οι πάλαι ποτέ χώρες «μοντέλα σοσιαλδημοκρατίας» Σουηδία και Φινλανδία συμφώνησαν με την Τουρκία, χώρα αποδεδειγμένα σπόνσορα της τρομοκρατίας, να δημιουργήσουν συνθήκες εντός της επικράτειας τους για «πάταξη της τρομοκρατίας» και δη προσθέτοντας στις λίστες τους την πλειάδα κουρδικών κομμάτων και οργανώσεων, απαγορεύοντας τις δραστηριότητες τους. Ίσως γι’ αυτό κιόλας έγινε τόσο «δημοκρατικά» η ένταξη τους στη δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ, χωρίς οι κυβερνήσεις να πάνε στο λαό ή έστω να κάνουν κάποια έστω για τους τύπους δημόσια διαβούλευση και βεβαίως χωρίς να προσδιορίσουν τι σημαίνει ακριβώς η ένταξη τους. Ας είναι ακόμα μια περίπτωση που δείχνει πόσο «αμυντική» είναι η σημμαχία, πόσο πρεσβεύει τη «δημοκρατία” και πόσο κόπτεται για «πάταξη της τρομοκρατίας».

Σε ανακοίνωση του το Σουηδικό Κομμουνιστικό Κόμμα (SKP) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η συμφωνία με την Τουρκία δείχνει για άλλη μια φορά την πραγματική φύση των Σοσιαλδημοκρατών. Λίγες ώρες μετά την απαράδεκτη συμφωνία της Σουηδίας και της Τουρκίας, ήρθε το αίτημα της Τουρκίας να εκδοθούν άνθρωποι που ζουν στη Σουηδία και να τους έχει χορηγηθεί άσυλο για να ξεφύγουν από την καταπίεση και τις απειλές θανάτου της Τουρκίας».

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, της χώρας που απειλείται άμεσα πλέον η κυριαρχία της με διάφορους τρόπους από την Τουρκία, με σπόνσορες τις ΗΠΑ και το ίδιο το ΝΑΤΟ, έχει δικαιολογήσει τα αιτήματα της Τουρκίας. Την ίδια ώρα Τουρκία κατοχύρωσε στην ΕΕ τον όρο «τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean) μόλις λίγα 24ωρα πρίν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη όπου έγινε η συμφωνία και οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Έτσι για να ξεκαθαρίσει και τι σημαίνει η «σκληρή γλώσσα» που κατά καιρούς ακούγεται ότι κάνουν οι κυβερνώντες, που σήμερα δείχνουνπερισσότερο από ποτέ ότι είναι φτηνές και υποκριτικές δηλώσεις αποσπασμένες από την πραγματικότητα.

«Η Τουρκία έχει εύλογα δίκαια όταν ανησυχεί για ορισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Έχει πληρώσει βαρύ τίμημα»

Την ίδια βδομάδα που έγινε αυτό, ο Μακάριος Δρουσιώτης, αυτός ο high profile λαγός του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, προσπαθεί εκ νέου να πείσει το ακροατήριο του ότι η Κύπρος πρέπει να αποδεχτεί τη μοίρα της και να γίνει το προκεχωρημένο φυλάκιο των δολοφόνων του πλανήτη. Το γεγονός ότι η χώρα του υποφέρει από κατοχή στρατού χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, με πολλαπλά σχέδια διχοτόμησης ακόμα και πριν της ιδρύσεως του κράτους, φαίνεται να είναι απόδειξη για αυτόν ότι οι ιθαγενείς που κατοικούν σε αυτό το ρότσο δεν καταλαβαίνουν σε ποιον ανήκουν.

Άρθρο του Μακάριου Δρουσιώτη: Γιατί η Κύπρος πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ Πηγή: Protagon.gr
More Stories
Ο ΛΕΝΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ