Μακρόνησος Μαρίνα και Ledras mall

Η προσπάθεια της πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη να επισφραγίσει τις αναπτυξιακές προκηρύξεις της φιλελεύθερης πολιτικής της κινείται σε δύο κύριους άξονες. Ο πρώτος άξονας έγκειται στην πολιτική στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων και ο δεύτερος άξονας στην δημιουργία μεγάλων έργων από εγχώριους και ξένους κεφαλαιοκράτες μεγαλοεπενδυτές. Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι η επισφράγιση της παράδοσης της οικονομίας της Κύπρου, αλλά και μεγάλων εκτάσεων δημόσιου φυσικού τοπίου και παραλιών, στο έλεος του ιδιωτικού κεφαλαίου (ήδη στην προστατευόμενη περιοχή του Κάβο Γκρέκο σχεδιάζεται γκολφ).

Ο κύριος Naguib Sawiris αιγύπτιος μεγαλοεπενδυτής δηλώνει “Ανάλογο έργο είπε δεν υπάρχει ούτε καν στην Μύκονο που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό.” Είναι καταστροφικό ότι ο πύχης της ανάπτυξης που η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη υποστηρίζει για το θέμα των επενδύσεων συγκρίνεται με την Μύκονο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάπτυξη συνεχίζεται». O Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης, είπε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς επίσης ότι θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Τι θα συμπεριλαμβάνει η Makronisos Marina:

Ένα εμβαδόν 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες, ελικοδρόμιο, yacht club και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Θα υπάρχουν 450 αγκυροβόλια για σκάφη από 6-60 μέτρα, ενώ σε ειδικό χώρο θα μπορούν να φιλοξενούνται άλλα 150 σκάφη για σκοπούς επιδιόρθωσης ή και στάθμευσης. Σε ότι αφορά την οικιστική ανάπτυξη θα υπάρχουν 30 πολυτελέστατες βίλες, καθώς επίσης και 25όροφη πολυκατοικία με 68 πολυτελή διαμερίσματα, με θέα την θάλασσα.

Το Master Plan της Makronisos Marina μπορείτε να το απολαύσετε υπεύθυνα εδώ.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία περίπου χρόνια. Για την κατασκευή του έργου θα εργοδοτηθούν 800 άτομα ενώ στη συνέχεια θα εργοδοτούνται άλλα 250-350 άτομα για τη λειτουργία του. Η κατασκευή του έργου θα στοιχίσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ.

Εμπλεκόμενοι στην κατασκευή της Makronisos Marina στην Αγία Νάπα είναι εκτός της κυβέρνησης Αναστασίαδη με τον Αιγύπτιο μεγαλοεπενδυτή Naguib Sawiris και ο Όμιλος Καραμοντάνης. Ο κ. Σταύρος Καραμοντάνης ως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινοπραξίας αλλά και η Άννα Καραμοντάνη ως η υπεύθυνη του Project Manager του έργου. Η ίδια δηλώνει ότι Makronisos Marina αποτελεί όνειρο του Γεράσιμου Καραμοντάνη, επικεφαλής του Ομίλου και πρόσφυγα από την Αμμόχωστο, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει μία μαρίνα στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Όπως εξήγησε, οι ιθύνοντες του ομίλου, ταξίδεψαν στο εξωτερικό και είδαν πολλές μαρίνες, ούτως ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάτι το οποίο να αποτελεί στολίδι όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. «Είναι το αποκορύφωμα της καριέρας του Γεράσιμου Καραμοντάνη. Είμαστε πολύ συγκινημένοι που το υλοποιούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Τον περασμένο Οκτώβριο έγιναν τα εγκαίνια τα οποία τέλεσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος τόνισε: «Ως Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν βλέπουμε κυπριακές επιχειρήσεις να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να αναπτύσσονται και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε Κύπρο και εξωτερικό. Ιδίως στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, δεν νομίζω να υπάρχουν καλύτερες ενδείξεις για τις θετικές προοπτικές της οικονομίας μας από το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει σήμερα ο Όμιλός σας». Επίσης ο Θεράσιμος Καραμοντάνης έχει βραβευτεί για τη συνολική προσφορά του στο επιχειρείν της Κύπρου.

Ο επενδυτής Naguib Sawiris, επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου Weather Investments ή διαφορετικά της γνωστής επενδυτικής εταιρίας τηλεποικοινωνιών Wind Telecom είναι ένας από τους συνιδρυθέντες του φιλελεύθερου Αιγυπτιακού κόμματος Free Egyptians Party μετά από την πτώση του Μουμπάρακ το 2011.

Και από την Αγία Νάπα πίσω στην πρωτεύουσα με το νέο εμπορικό κέντρο με την ονομασία “Ledras mall” το οποίο θα αποκτήσει η οδός Λήδρας στην παλιά Λευκωσία. Το mall θα γίνει στη στοά Λήδρας από τον όμιλο Σιακόλα και περιλαμβάνει την επέκταση και αναβάθμιση της με επιπλέον δύο ορόφους. Στο χώρο υπάρχουν ήδη καταστήματα στο ισόγειο (μεταξύ άλλων τα Νext, Mc Donalds, Starbucks), ενώ στο υπόγειο υπάρχει χώρος στάθμευσης. Tο μικρό εμπορικό κέντρο θα περιλαμβάνει αίθουσες κινηματογράφου, αλλά και διαμερίσματα που θα ενοικιάζονται αποκλειστικά σε φοιτητές. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Νίκος Σιακόλας, μιλώντας κατά την κοπή της βασιλόπιττας του The Mall of Cyprus, ανέθεσαν στους αρχιτέκτονες του γραφείου του Πεύκιου Γεωργιάδη να δημιουργήσουν ένα μικρό Mall στην οδό Λήδρας, εκεί στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας για 2ο και 3 όροφο μετά το ισόγειο με στόχο, όπως είπε, την ποιοτικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. πηγή: sigmalive

More Stories
«Έχουμε μια κουλτούρα και μια ασφάλεια που πρέπει να προστατέψουμε»