Νίκη για τους απεργούς στο Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στην Επισκοπή

 

Μια νίκη για τους απεργούς στο Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στην Επισκοπή! Μετά από 4 μέρες απεργίας η εργοδοσία δέχτηκε την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης. Ξανά και ξανά επιβεβαιώνεται πως ό,τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι, το κερδίζουν μετά από αγώνα και όχι λόγω καλής θέλησης του οποιουδήποτε. Τέτοιες νίκες σπάζουν την λογική που λέει πως οι ”ανάγκες” του εργοδότη είναι μονόδρομος.

Οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε απεργία από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Υπουργός Εργασίας υπέβαλε πρόταση στην εργασιακή και εργοδοτική πλευρά για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης και έγινε αποδεκτή.
«Μαζί με τους εργαζόμενους δώσαμε έναν αγώνα με αποφασιστικότητα και δυναμισμό για τη συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, αίτημα που προσέκρουε στην αδιαφορία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να ανταποκριθεί θετικά. Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας», δήλωσε ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας και Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ Λεμεσού, Αντρέας Θωμά.

Πολλοί κλάδοι στην Κύπρο βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση στο θέμα των συμβάσεων, όχι λόγω κάποιας αντικειμενικής αδυναμίας των εργοδοτών αλλά επειδή συνήθως είναι καινούργιοι κλάδοι στους οποίους δεν έχουν ακόμη υπάρξει οργανωμένες και αγωνιστικές πιέσεις από τους/ες εργαζόμενους/ες. Είναι ένα πεδίο ανοικτό, δύσκολο μεν, αλλά όπου είναι καθημερινή ανάγκη η δράση και η οργάνωση.

More Stories
Τη ρίψη ατομικής βόμβας κατά της ΕΣΣΔ ζητούσε από τις ΗΠΑ ο Τσώρτσιλ