ΟΗΕ: Οι χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης έδωσαν ψήφο ανοχής στον ναζισμό

 

21/11/2014

Η Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ανέλαβε με πρωτοβουλία 31 χωρών, να διεξαγάγει ψήφισμα κατά των εκδηλώσεων εγκωμιασμού του Νεοναζισμού και των Χιτλερικών συμβόλων και πράξεων. Σύμφωνα με το Itar-tas η πρωτοβουλία ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στις 21.11.2014 μόνο τρεις χώρες ψήφισαν κατά του ψηφίσματος: Ουκρανία, ΗΠΑ και Καναδάς.

Ο επίσημος τίτλος του ψηφίσματος ήταν «Ο αγώνας ενάντια στην εξύμνηση του ναζισμού, νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στις σύγχρονες μορφές ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της συναφούς μισαλλοδοξίας» και περιλαμβάνει 48 σημεία, στα οποία τα κράτη που έχουν υπογράψει δεσμεύονται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε νεοναζιστικές τάσεις και να τις θέσουν εκτός νόμου.

Σε αυτά τα 48 σημεία, τα υπογράφοντα κράτη, μεταξύ άλλων, καταδικάζουν την άρνηση του Ολοκαυτώματος , την άρνηση των εγκλημάτων της Ναζιστικής Γερμανίας , την εξύμνηση του ναζιστικού κινήματος και την έκφραση της ναζιστικής ιδεολογίας σε οποιαδήποτε μορφή. Περιλαμβάνει την εξύμνηση των πρώην μελών των Waffen-SS, την ανέγερση ναζιστικών μνημείων , αλλά και τις διαδηλώσεις προς τιμήν τους.

lknn

Η επίσημη λίστα με τις ψήφους (Link: ΟΗΕ)

Συνολικά υπέρ ψήφισαν 115 χώρες, ενώ 55 χώρες εκ των οποίων και τα τα κράτη -μέλη της Ε.Ε. προτίμησαν την αποχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας  [και της Κύπρου] που » κόπτεται» για την άνοδο του νεοναζισμού στη χώρα. Βέβαια ακόμα πιο προκλητική και από την Ελλάδα είναι η Γερμανία η οποία αμετανόητη ψήφισε επίσης αποχή! Από όλη την Ευρώπη μόνο η Σερβία ψήφισε υπέρ, σεβόμενη την Ιστορία της.

Πηγή: Fadomduck

Επίσημες πηγές από τον ΟΗΕ:

Link 1: Official document

Link 2. (<<A draft text on combating glorification of Nazism, neo-Nazism and other practices was also approved by a record vote of 115 in favour, 3 against (Canada, Ukraine, United States), with 55 abstentions.>>)

Link 3. (<<Recorded vote on A/C.3/67/L.55/Rev.1 – Draft resolution entitled “Glorification of Nazism: Inadmissibility of certain practices that contribute to fuelling contemporary forms of racism, racial discrimination, xenophobia and related intolerance”>>)

 

More Stories
Φονταμενταλισμοί