Ο αντι-ιμπεριαλισμός των σωβινιστών

«Νατοϊκό» κατασκεύασμα η ΔΔΟ λέει ο κ.Σιζόπουλος σύμφωνα με δημοσίευμα στον “διάλογο”.«Είναι πράγματι άξιον απορίας κύκλοι οι οποίοι εμφανίζονται ως αντι-νατοϊκοί να υποστηρίζουν νατοϊκή λύση στο Κυπριακό» αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράξενο το ερώτημα του κ. Σιζόπουλους θαλέγαμε, την στιγμή που το κόμμα του έσχιζε τα ιμάτια του για την ένταξη της Κύπρου στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ. Παράξενο αρκετά μάλιστα, διότι με αυτή του την δήλωση ο κ.Σιζόπουλος ουσιαστικά αλλάζει 180 μοίρες στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ που παρουσιάζεται εχθρεύεται τόσο πολύ, διότι δεν γνωρίζουμε αν άλλαξε αυτή η θέση της ΕΔΕΚ όπως εκφράστηκε από τον κ. Παπαδάκη στις 08/09/2011:

“Η αναχρονιστική προσκόλληση του Προέδρου Χριστόφια σε δογματικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες, η επιμονή του να ζει στην εποχή του ψυχρού πολέμου, η εκτός τόπου και χρόνου αντιδυτική υστερία, ο χαρακτηρισμός των εταίρων μας στην Ε.Ε. ως επιδρομέων και σφαγέων των λαών επειδή μετέχουν στο ΝΑΤΟ, απέτρεψε την υποβολή ένταξης στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη». Ακόμα κι’ όταν η τεράστια πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε απόφαση υπέρ της υποβολής αίτησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έσπευσε να ασκήσει το βέτο.”

Φανταζόμαστε πως η ΕΔΕΚ με το να διαμηνύει εναντίων ΝΑΤΟϊκών σχεδίων είναι επίσης εναντίων και του Σ.γ.ε αλλά και εναντίων της Ε.Ε ως το οικονομικό ιμπεριαλιστικό κέντρο στο όνομα του οποίου στελεχώνεται και επεμβαίνει το ΝΑΤΟ. Αλλιώς είναι απλώς ένας ψεύτης απατεώνας που χρησιμοποιεί περασμένα κόλπα και ξένο πόνο με σκοπό λίγο μέρισμα εξουσίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που το απορριπτικό στρατόπεδο προσπαθεί να οικειοποιηθεί την ιστορία και τους αγώνες του εργατικού αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα για να προωθήσει σωβινιστικές θέσεις που στο τέλος καταλήγει να τσουβαλιάζει την ταξικά συνειδητοποιημένη και προσανατολισμένη Αριστερά με τους εθνικιστές-σωβινιστές. Είναι συν τοις άλλοις και μια δήλωση κατάμουτρα στη/ον μέση/ο Κύπρια/ο ότι είναι βλάκας και μπορεί να του ξύνει πληγές για να πάρει ψηφαλάκια.

Διότι το να χρησιμοποιείς άδειες λέξεις/συνθήματα και να παίζεις με τα συναισθήματα του κόσμου που βίωσαν την ΝΑΤΟϊκή βαρβαρότητα για να καλύψεις τον ρατσισμό και τον εθνικισμό-σωβινισμό σου φαίνεται με το πόσο αντιφατικά είναι τα επιχειρήματα σου και ποιους στηρίζεις διαχρονικά και ταξικά.

More Stories
Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ