Ο απόλυτος προορισμός του βιβλίου…

 

Πως κερδίζεις περισσότερο μερίδιο αγοράς στο βιβλίο για να έχεις μεγαλύτερο κέρδος; Ο ένας τρόπος είναι να χαμηλώσεις τιμές και να σκοτώσεις τον ανταγωνισμό γύρω σου. Για να γίνει αυτό όμως έχεις δύο προβλήματα, το ένα είναι πως το μεγαλύτερο σου κόστος είναι οι εργαζόμενοι. Δεδομένου ότι στην Κύπρο ο κόσμος δεν πολυδιαβάζει, κάμνεις το βιβλιοπωλείο σου ένα μαζί με τα ηλεκτρονικά σου είδη για να γλιτώσεις και προσωπικό και άλλα κόστη. Παράλληλα διας μισθούς πείνας και υιοθετάς ευέλικτες μορφές εργασίας, να δουλεύκει ο κόσμος μόνο αμαν τον χρειάζεσαι. Αν είσαι έξυπνος, πρέπει να διαφημίσεις με τρόπο που θα ανεβάσει το προφίλ σου στα μάτια του μέσου πολίτη για να μην σκέφτεται πόσο άσχημες είναι οι εργασιακές συνθήκες. Έτσι κάμνεις μια δωρεά που σου κοστίζει άτε το πολύ 5,000 ευρώ όσα θα σου εκόστιζε μιας μέρας διαφήμιση και το ονομάζεις φιλανθρωπία, ενδυναμώνοντας παράλληλα δεσμούς με το κράτος και τη τοπική αυτοδιοίκηση. Έχεις και τα κανάλια και τα ΜΜΕ γενικά να κάμνουν τεμενάες για την καλή σου πράξη, εμφανίζεσαι και εναλλακτικός με ανταλλακτικές βιβλιοθήκες και γεμίζεις και τον τόπο με βιβλία-σκουπίδια. Πολύμορφες μορφές αγώνα από την μεριά του κεφαλαίου για να μας πείσει πως υπάρχει και καλό προφίλ, δεν είναι μόνο το κακό το ντίζελ της Βογκσβάκεν. Φιλανθρωπία μεγάλη, εύγε ευεργέτες, άξια τέκνοα της πατρίδος.

—————————

<<Με μια ουσιαστική κίνηση, τα Public επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά τη σημασία που δίνουν στις προσπάθειες για προώθηση και ενθάρρυνση της ανάγνωσης: Μετά απο πρόσκληση του Δήμου Λευκωσίας ενίσχυσαν τη νέα ανταλλακτική υπαίθρια βιβλιοθήκη που δημιούργησε με 350 βιβλία όλων των κατηγοριών. Κάθε πολίτης μπορεί πια να απολαύσει το διάβασμα, να δανειστεί και να ανταλλάξει βιβλία μέσα απο μια μεγάλη γκάμα για όλα τα γούστα που περιλαμβάνει λογοτεχνία, ιστορία, δοκίμια και φυσικά βιβλία για παιδιά.

Public

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωσταντίνος Γιωρκάτζης, σε επίσκεψη του στα Public στο The Mall of Cyprus, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή Κύπρου κ. Τσανακαλιώτη για την πολύτιμη προσφορά του. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το τμήμα βιβλίου των Public, το μεγαλύτερο στην Κύπρο με περισσότερους απο 4000 ελληνικούς και ξενόγλωσσους τίτλους για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα ο κ. Γιωρκάτζης με επίστολή του σημείωσε «Η συνεισφορά σας υπήρξε καταλυτική για την επιτυχή έκβαση των εγκαινίων της πρωτότυπης αυτής ιδέας και διαφάνηκε απο την ικανοποίηση των πολιτών και παιδιών που τίμησαν τη διοργάνωση».

Ο κ. Τσανακαλιώτης δήλωσε σχετικα: «Είναι χαρά μας που έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε το Δήμο Λευκωσίας να παροτρύνει τους πολίτες να διαβάζουν περισσότερο. Θέλουμε να είμαστε ενεργό μέρος της κυπριακής κοινωνίας και να προσφέρουμε όπου μπορούμε. Η επαφή μας με τον κόσμο είναι διαρκής και ξέρουμε καλά τις ανάγκες και τις προσδοκίες του. Εκατοντάδες χιλίαδες καταναλωτές μας επιλέγουν για τις αγορές τους και εμείς χαιρόμαστε που ανταποδίδουμε».

Από τη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου οι Λευκωσιάτες έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στην περιοχή Φανερωμένης.

Ο επισκέπτης του Public μπορεί να αξιοποιήσει την πλουσιότερη συλλογή βιβλίων στην Κύπρο, όλες τις νέες κυκλοφορίες και τις πιο ανταγωνιστικές τιμές ώστε να αποκτήσει το βιβλίο που θα τον συντροφεύει στον ελεύθερο χρόνο του αλλά και να προσφέρει ένα όμορφο δώρο.

Public: Ο απόλυτος προορισμός του βιβλίου.>>

More Stories
Gopal Balakrishnan – Το στάσιμο κράτος