Πίσω στα θρανία…Ο φασισμός, οικονομικά μιλώντας

Επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και η ιδεολογική σύγχυση μεγάλη, επιβάλλεται να επιστρέψουμε στο διάβασμα κάποιων σημαντικών σημειώσεων που ίσως μας ξεκαθαρίσουν πίσω απο ποιά σημαία πολεμάμε.Χωρίς πολλά σχόλια και φανταχτερές δηλώσεις, σας παρουσιάζουμε την πραγματικά καινοτόμα ιδέα της εθνικής ενότητας εργοδοτών και εργαζομένων για την “διάσωση” της οικονομίας και κατ επέκταση φυσικά της Κύπρου.

Απο το βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου Λοιπόν:

Η Χιτλερική οικονομία:

Ο Χίτλερ (και γενικότερα ο φασισμός) αντιτίθεται στην πάλη των τάξεων, γιατί τη θεωρεί παράγοντα εξασθένησης της Γερμανίας. Με βάση την ιδέα του αυτή δημιουργεί ένα “Μέτωπο εργασίας” το οποίο περιλαμβάνει εργάτες και εργοδότες. Η πολιτική αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του φασισμού με το μονοπωλιακό κεφάλαιο, το οποίο φοβάται την ταξική πάλη που οδηγεί σε κοινωνικές διεκδικήσεις και μεταρρυθμίσεις

* Υπάρχουν φορείς και επικοινωνιολόγοι τέτοιας οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στην Κύπρο?

** Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Χένρυ Φόρντ, μεγαλοβιομήχανος αυτοκινητων, επίτιμος βραβευμένος και ένθερμος υποστηρικτής του καθεστώτος του Χίτλερ. Οι “αντισυστημικοί” εθνοπατέρες που γευματίζουν με χρυσά κουτάλια και ευαγγελίζοντας την οργή του λαού βλέπετε, δεν μπορούν να κρυφτούν από αυτούς που βλέπουν.

More Stories
Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα | Venezuela’dan Ellerinizi Çekin