Παμπορίδης: προσπαθώ να εντάξω την Υγεία σε ένα αυτονομημένο οργανισμό εκτός δομών του δημοσίου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 7:30 μέχρι τις 19:30, κατήλθαν σήμερα και θα συνεχίσουν και αύριο οι νοσηλευτές, μέλη της ΠΑΣΥΝΟ. Τα αιτήματα τους αφορούν διαχρονικά προβλήματα όπως την αναγνώριση των πτυχίων για αναβάθμιση της κλίμακας μισθοδοσίας, θέσπιση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό κ.α

Ψες μάλιστα, είχαμε καταγγελία για προβοκάτσια για περαιτέρω στελέχωση των νοσοκομείων για να υποσκαπτεί ο σκοπός και να υποβαθμιστεί η ένταση της απεργίας σήμερα. Με αφορμή αυτού του είδους προβοκάτσιες είχαμε γράψει παλαιότερα ότι η ιδέα της κοινωνικής απεργίας θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο τι λέγαμε.

Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση στο τι πάει να γίνει με την Υγεία,

Παμπορίδης: “Λύστε τα ενδοσυντεχνιακά σας, δεν με αφορούν εμένα αυτά […] Βεβαίως καταλαβαίνω το αίτημα σας αγαπητέ μου, αλλά εγώ προσπαθώ να εντάξω την Υγεία σε ένα αυτονομημένο οργανισμό εκτός δομών του δημοσίου, τζιαι εσείς ζητάτε μου να σηζητήσουμε μέσα στις δομές του δημοσίου.”

Screen Shot 2016-02-22 at 14.12.18

Θέλουμε να καταλάβουν οι εργαζόμενοι πως το αστικό κράτος δεν θα τους δώσει από μόνο του τίποτε, ειδικά αυτή η κυβέρνηση. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης  δεν είναι τυχαίος, είναι η στρατηγική της Ε.Ε για αυτονόμηση και ιδιωτικοποίηση, αυτή είναι η στρατιγική του κεφαλαίου, δεν είναι απλά μια κακή πολιτική. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και επίπονος. Ο αγώνας στα νοσοκομεία μπορεί να χτίσει μια δυναμική που λίγοι κλάδοι μπορούν, μια κοινωνική συμμαχία που μπορεί σταθεί ανάχωμα όχι μόνο στην ιδιωτικοποίηση και απαξίωση των νοσοκομείων, αλλά και στην ίδια την λογική της ιδιωτικοποίησης. Να χρησιμοποιηθούν οι κινητοποιήσεις για οργάνωση και του τελευταίου νοσηλευτή/τριας και ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων. Τα μέλη και τα στελέχη της ΠΕΟ, τα πιο ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα μπορούν με την εμπειρία τους να επιβεβαιώσουν αυτή την λογική.

Εμείς ευχόμαστε στους απεργούς καλή δύναμη, είμαστε δίπλα τους.

More Stories
Πως (δεν) αντιλαμβάνονται οι νεοφιλελεύθεροι την υπεραξία #2