Ποδοσφαιρική αλληγορία των Κυπριακών Προεδρικών εκλογών 2018

Το πρωταθληματάκι φτάνει στο τέλος, με τους τρεις πιο δυνατούς να φτάνουν λίγο πριν το φίνις. Έχει μπει σφήνα τελευταία από το ΜΜΕ και το φασιστικό παραμάγαζο – τσικό του Συναγερμού, αλλά όσο σπρώξιμο και να δώσουν, Ευρώπη δεν βγαίνει.

Το λοιπόν, έχουμε και λέμε volume No1 θα ασχοληθούμε με τους μεγάλους…

Ο Συναγερμός στο μότο ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, κατεβαίνει με Πρόεδρα ΑΝΑ(Ν)στασιάδη και Φούλη να παίζει 10αρι αν και δεν βλέπει ιδιαίτερα γήπεδο. Θέλουνε το σερί , τους έδωσε και κάμποσα ματσάκια το ΑΚΕΛ με τις συνομιλίες και τα άλλα ρεζιλίκια, αλλά ακαδημίες δεν έχουν, κερκίδα την κρατάνε με τα διαρκείας μιας και το πέταλο το πήρε το ΕΛΑΜ. Παίζουν όμως εντός έδρας, κόβουν και ράβουν στην ΚΟΠ, έφτιαξαν τα πράματα στα μέτρα τους αλλά και πάλι πρωτάθλημα δεν παίρνουν πριν τα πλέι οφ (Β’ γύρος που λέμε – όχι το πιτόγυρο). Θα πάνε λέει με Τορναρίτη – αλλά Εφραίμ – δεξί χαφ και στο κέντρο με Χριστοφόρου – Σαμψών που δεν την έχουν βέβαια την κάθετη την πάσα. Έχουν στο πάγκο Κυριακίδου για μασέρ και Γεωργίου βοηθό προπονητή, αλλά άμα έχεις ρέφερι και επόπτη δεν σε φοβίζει τίποτα. Από τον πάγκο θα σηκώσουν Συλλούρη αν χρειαστεί το τάκλιν να κόψει την μπαλίτσα σε κανέναν κι ας πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ. ‘Έπαιξαν τσου λου, γι αυτό κ θα μετρήσει η έδρα. Στο 1,60 που το δίνουν οι book είναι πονηρό, δεν τα βάζεις τα λεφτά σου.

Με αυτά και με εκείνα στο ΑΚΕΛ μου βάφτισαν τον Μαλά, Ράουφμαν. Δεν το κατέχει το τόπι ο Άντρος καθώς φαίνεται, έκανε τις παλινωδίες του πήγε να φέρει σέντερ φορ Σπανό από τον «αντίπαλο» φώναξε η κερκίδα να πάμε με τα δικά μας τα παιδιά, κώλωσε κι ο Άντρος τράβηξε πίσω. Σου λέει να τα δώσουμε όλα να πάρουμε το «αστεράτο» σέντερ φορ να το μυρίζει το γκολ κι ας έχει παίξει μπάλα με τους άλλους ή να πάμε με τον δικό μας και να μείνουμε 2η θέση να βγούμε με το ζόρι Ευρώπη και να μην χάσουμε τον λαό ; Κάπως έτσι θα παίξει με Στεφανάκο πίσω από το φορ (έχει Κατσουρίδη στον πάγκο τραυματία) δεξιά με Λουκαϊδη και αριστερά Συλικιώτη αλλά μπάζει η ομάδα πίσω. Με Τσιελεπή στο τέρμα δεν πας πουθενά, είναι μυρωδιάς, έφαγε κάμποσα στο Europa, σε Κρας Μοντάνα και Μοντ Πελεράν. Φωνάζει η εξέδρα ότι είναι θέμα διοίκησης , ο Χριστόφιας (που θα ήθελε να είναι Σαββίδης σαν πατέρας και υιός) έχει διαλύσει ακαδημίες , τα νέα παιδιά πάνε αλλού να μάθουν μπαλίτσα και παίζουν ακόμα με τους 35άρηδες, η πιο γερασμένη ομάδα σου λέει. Που να βγάλεις παίχτες έτσι; Έχουν και το Ειρηνάκι αρχηγό στις cheerleaders αλλά τι να σου κάνει μόνο η φωνή άμα δεν έχεις σύστημα. Με χορηγό ίδιο με τον αντίπαλο δεν πας μακριά, φέτος ειδικά κινδυνεύει να χάσει και την Ευρώπη άμα δεν περάσει Β’ γύρο από τον «πιτσιρικά» τον Νικόλα.

Νικόλας. Σαν να λέμε Maradona – Τάσος junior. Σου λέει έμαθε το τόπι από τον καλύτερο. Ο φάδερ έπαιξε με όλους τους μεγάλους μπαλίτσα πήρε μεγάλη εμπειρία, ήταν μόνιμα Ευρώπη ανεξάρτητα από την φανέλα. Ο junior έχει τους επενδυτές του, σου λέει είναι το next big thing της λίγκας. Κοντά δυο μέτρα σέντερ φορ , «πρίγκιπας» στο ψηλό παιχνίδι ειδικά τώρα που παίζει η ομάδα αντιΔΔΟ και όχι κατενάτσιο. Βέβαια με σέντρες δεν κέρδισε κανείς, γι αυτό και πήρε Αντωνιάδη για 10αρι να του βάλει μπάλα κάτω, έβαλε Μαυρίδη έξω δεξιά και Πιττοκοπίτη κάτω από τα δοκάρια. Έξω αριστερά Κουλίας που της μιλάει της μπάλας αλλά δίχτυα δεν βρίσκει και Προκοπίου – Ορφανίδης στο κέντρο της άμυνας να μην φάμε καμία εφτάρα από τον Νίκαρο. Έσπασε έγκαιρα το συμβόλαιο με Καρογιάν, γενικά κάνει δουλίτσα να συμμαζέψει την ομάδα. Είναι ομάδα – χορηγός (σαν την RB Leipzig). Πέταλο δεν έχει, περιμένει να γεμίσει γήπεδο με τα «οικογενειακά» και τα λίγα διαρκείας. Μάζεψε ότι παίχτη -παλτό είχε η Λίγκα, από Μαρίνο μέχρι Θεοχάρους, αλλά με δανεικούς πρωτάθλημα από τους αντιπάλους δεν κερδάς.

του μπι κοντίνιου …

More Stories
S300 #6