Πως παράγεται ”ιστορία”…

 

O κ. Μακάριος Δρουσιώτης με το νέο του βιβλίο επιχειρεί να μας αποδείξει ότι, αφού η Κύπρος ήταν Βρεττανική αποικία, αφού η εκκλησία και η δεξιά οργάνωσαν ένοπλο αγώνα για την ένωση, αφού οι ΗΠΑ επανελλειμένα ενεπλάκησαν στο κυπριακό και φανερά με σχέδια λύσης και στο παρασκήνιο με γνωστές και άγνωστες διεργασίες, αφού αποδεδειγμένα υπήρχε κάποια εμπλοκή της CIA, αφού οργανώθηκε η ΤΜΤ, αφού επιχειρήθηκαν απόπειρες δολοφονίας κατά του προέδρου της κύπρου Μακαρίου με σίγουρη εμπλοκή της ελληνικής χούντας και με πιθανή συμμετοχή της CIA, αφού καλλιεργήθηκε επί δεκαετίες ο ακραίος εθνικισμός εναντίον των Τουρκοκυπρίων με κορυφαία περίοδο την περίοδο της χούντας, αφού στήθηκε η ΕΟΚΑ Β από την δεξιά και ποιος ξέρει ποιους άλλους, αφού έσφαξε αυτή η δεξιά τόσους Τουρκοκύπριους, αφού η ελληνική χούντα αδιαμφισβήτα και με παραδοχή από τους ίδιους τους αμερικανούς είχε στηθεί ή έστω υποστηριχθεί από την αμερικανική κυβέρνηση και την CIA, αφού η δεξιά με την αδιαμφισβήτη παρακίνηση της ελληνικής χουντα προχώρησε σε πραξικόπημα, αφού η τουρκία με τις ιμπεριαλιστικές τις βλέψεις έκανε την εισβολή όντας μέλος του ΝΑΤΟ και αφού η ελλάδα με τις δικές τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις ήταν επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, αφού η Σοβιετική Ένωση καταδίκασε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ήδη από τις 16 ιουλίου ότι έκαναν εισβολή στην κύπρο και έβαλε ψήφισμα για καταδίκη του πραξικοπήματος, ο κ. Δρουσιώτης βγάζει το επιστημονικό ιστορικό συμπέρασμα ότι για την εισβολή φταίει…..η Σοβιετική Ένωση. Έυγε!  Ίσως να επρεπε να ανατεθεί σε όλους τους υπαλλήλους του Προεδρικού πεδίο ιστορικής έρευνας για να αθωώσουν όσο μπορούν τον ιμπεριαλισμό, την ακροδεξιά και τον εθνικισμό…δηλαδή τους εαυτούς τους και το παρελθόν τους, να βάλουν όσο περισσότερες περιόδους της ιστορίας στην εργαστήρι της χυδαίας παραχάραξης με στόχο την μαζική αποβλάκωση και αποδοχή της ΝΑΤΟικής πορείας της Κύπρου.

Άξιος ο μισθός σου, πρώτος στους πρώτους. Αθώοι οι αστοί, αθώες οι ΗΠΑ, αθώος ο Γρίβας, αθώοι οι ακροδεξιοί, αθώοι οι πραξικοπηματίες, αθώοι όλοι…..φταιν οι κομμουνιστές. Δεν σταματάτε να μας επιβεβαιώνεται…το ΕΛΑΜ και το κάθε ΕΛΑΜ είναι δικό σας παιδί, είστε κομμάτι του φασισμού. Όλοι εσείς, οι ”αντικειμενικοί σχολιαστές”, του ”κριτικού φιλελεύθερου διαλόγου”, της ΝΑΤΟικής, εθνικιστικής, ακροδεξιάς, αντικομμουνιστικής παραγωγής ιστορικού λόγου….σφουγγοκωλάριοι του φασισμού.

Υ.Γ. 1 Προς όσους μας πουν ότι ”δεν μπορείτε να κρίνετε, δεν το διαβάσετε, αν το διαβάσετε τα συμπεράσματα είναι άλλα” κτλ: Η πολεμική αυτή βασίζεται πάνω στην συνέντευξη του κ. Δρουσιώτη στην Ελίτα. Εκεί, ο αγαπημένος σας ”ιστορικός”, έδωσε τα απαραίτητα υλικά για το γελοιοδέστατο συμπέρασμα ”άτιμη ΕΣΣΔ, μας έφερες την εισβολή”. Όπως έγραψε και ο Άνευ εδώ: ”Μέσα από το νέο βιβλίο του ο Δρουσιώτης προσπαθεί [όπως βγήκε μέσα απ’ όσα δήλωσε στη συνέντευξη του] να αποκαλύψει τον “σκοτεινό” ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης κατά την τουρκική εισβολή και γενικότερα στο κυπριακό [και προφανώς έτσι να αποδομήσει]. Λέει χαρακτηριστικά στην αρχή της συνέντευξης του: «… για 20 χρόνια, 25 χρόνια ήμαστε αυστηρα κριτικοί με τη Δύση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Βρεττανία, σχέση με την τουρκική εισβολή, αλλά κανείς δεν έθεσε το απλό ερώτημα, καλά, τι κάνανε οι σοβιετικοί;» [Αλήθεια θυμάται τι έλεγε ο ίδιος σε παλαιότερα βιβλία του για τον Κίσσινγκερ και τους δυτικούς;]… Κι ακολούθως προχωρά για να πει [εκτοξεύοντας τη μεγάλη βόμβα] ότι «υπήρχε ένα παιχνίδι της Σοβιετικής Ένωσης με την Τουρκία, ότι υπήρξε μια προσυνεννόηση για την εισβολή και η οποία συνεχίστηκε στην πορεία των γεγονότων και εις το να διατηρηθεί το στάτους κβο που δημιουργήθηκε μετά την εισβολή»”.

Αν λοιπόν θεωρείτε ότι με το βιβλίο δεν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα, καλώς, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση έχετε μόλις αποκαλέσει (εσείς, όχι εμείς) τον κ. Δρουσιώτη ηλίθιο ή σχιζοφρενική προσωπικότητα γιατί ουσιαστικά ισχυρίζεστε πως ο ίδιος δεν κατάλαβε τι έγραψε στο βιβλίο του και τι συμπέρασμα βγαίνει, με αποτέλεσμα να λέει στις συνεντεύξεις για το βιβλίο του άλλα από αυτά που έγραψε στο βιβλίο του. Μην γίνεστε υβριστές παρακαλώ.

Υ.Γ. 2. Το βιβλίο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το <<Κύπρος 1974-1977 Η εισβολή και οι μεγάλες δυνάμεις: Η realpolitik των ΗΠΑ και το διπλό παιχνίδι της ΕΣΣΔ>>. Η φώτο στην αρχή είναι παλιό βιβλίο του ίδιου.

More Stories
Διαδηλώσεις σήμερα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΑΗΚ – Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη, 5μμ