Σας καλούμε να δείτε να δείτε “το δάσος”, τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ

Στην αμερικάνικη πρεσβεία κατέληξε η (αντι-ιμπεριαλιστική) μαχητική και μαζική πορεία του ΚΚΕ που ξεκίνησε μετά τη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εμπρός λαέ, τώρα συμμαχία για την ανατροπή και την εξουσία», «Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί», «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί» ήχησαν δυνατά στους δρόμους της Αθήνας, εκφράζοντας την πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους λαούς των Βαλκανίων, αλλά ούτε και με το γειτονικό τούρκικο λαό.

Οι διαδηλωτές με τα συνθήματα και τα πανό τους κατήγγειλαν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που κατά το δοκούν αιματοκυλούν χώρες και λαούς και επαναχαράζουν τα σύνορα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Κατήγγειλαν ακόμα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που καλλιεργεί τον εφησυχασμό με ισχυρισμούς περί δήθεν σταθερότητας και ασφάλειας κι ενώ έχει παραχωρήσει “γην και ύδωρ” σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, όπως και όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών από αποστολές εκτός συνόρων, την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Πηγή: 902.gr

More Stories
«Μα τώρα υπάρχει κάποιος ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει ρήξη με τρόπο επαναστατικό και να πετύχουμε τον μετασχηματισμό της κοινωνίας με επανάσταση;»