Συνεχίζεται η Απεργία των Εργαζομένων της ΒΙΟΤΕΚ στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού – Κάλεσμα για συμπαράσταση.

Συνεχίζεται  η Απεργία των Εργαζομένων της ΒΙΟΤΕΚ στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν τα αυτονόητα. Την καταβολή δηλαδή των δεδουλευμένων τους και την ενεργοποίηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που τους υποσχέθηκαν οι εργοδότες τους.

Όπως μας ενημέρωσαν οι Απεργοί σε μια κατ’ιδίαν συνάντηση που είχαμε στο χώρο εργασίας τους, ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αλλά τους έχει γίνει πλέον καθημερινός εφιάλτης για το πότε και εάν θα τους πληρώσουν λες και ζητάνε κάτι το εξωπραγματικό.

06-FEB14_042-Apergia-Limani

Μας ενημέρωσαν επίσης για τις ελλιπής και άθλιες συνθήκες εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά  στο εργοτάξιο. Συγκεκριμένα ανέφεραν για την κατάσταση 2 Γερανών φόρτωσης  οι οποίοι δεν στηρίζονται επαρκώς, υποδουλεύουν και ότι από θαύμα δεν έχουν θρηνήσει θύματα.  Ενώ μιλάνε για έργα  υψηλής σημασίας και  εκατομμυρίων ευρώ ενώ αντίθετα  η ανθρώπινη ζωή δεν έχει για τους εργοδότες  καμία απολύτως αξία.

Στην αποκλεισμένη από τους Απεργούς είσοδο του Εργοταξίου ήρθε και ο συντεχνιακός εκπρόσωπος της ΠΕΟ. Φαίνεται για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, ότι οι συντεχνίες Εργατών  έχουν απλά τον ρόλο του διαμεσολαβητή και προσπαθούν να βρουν μια μέση – προσωρινή λύση στο πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε φορά, χωρίς καμιά διάθεση να αντιμετωπίσουν την λυσσαλέα επίθεση  που δέχονται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες . Μόνη τους έννοια να κουκουλώσουν το θέμα και να πνίξουν την οποιαδήποτε φωνή ακούγεται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Φυσικά ούτε λέξη για συνέχιση της απεργίας , ούτε καμιά προσπάθεια για οργάνωση των εργαζομένων για μια Ταξική αντεπίθεση.

Οι Απεργοί Εργαζόμενοι της Βιοτεκ καλούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως επαγγέλματος και όλους τους φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι και να βοηθήσουν στον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματα τους είτε με την φυσική τους παρουσία στην είσοδο του εργοταξίου για την συνέχιση της απεργίας αύριο το πρωί ή με την γνωστοποίηση του ζητήματος τους με κάθε μέσω αφού έτσι και αλλιώς μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

17-FEB14_024-Apergia-BIOTEK-1024x681

Μόνο όλοι οι εργαζόμενοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και τους εργοδότες για μια αξιοπρεπή ζωή και μέσα από μικρές νίκες θα αντιληφθούμε επιτέλους την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας και μόνο έτσι θα έρθουν οι μεγάλες νίκες για ολόκληρη την εργατική τάξη.

Πηγή: Granazi.org

More Stories
Το ΔΗΚΟ σας κόμμα