Τάδε έφη Γιώργος Στόγιας….

 

Βρέθηκε ο λόγος ύπαρξης των αναρχικών, σύμφωνα με τον Γιώργο Στόγια, όπως διαφαίνεται μέσα απο “διάλογο” στο μπλογκ του συναφιού του:

“Η θέση μου είναι, και αυτό έγραψα στο αρχικό ποστ, με τρόπο που μάλλον ευνόησε παρεξηγήσεις, ότι στο δοσμένο πλαίσιο της ελληνοκυπριακής κοινωνίας, δίχως να υπάρχει μια βιωμένη παράδοση της πολιτιστικής επανάστασης της δεκαετίας του ’60, η ριζοσπαστικοποίηση μέρους της νεολαίας προς την ακροαριστερά και μια εκδοχή του αναρχισμού, υπάρχει ο κίνδυνος να αντιγράψει και να επαναλάβει το βίαιο, μισαλλόδοξο, πατριαρχικό κοντινό παρελθόν. Αντίθετα, η ελπίδα μου είναι (και αυτό που περιμένω να δω εδώ και αρκετό καιρό) είναι όλο αυτό που συμβαίνει με επίκεντρο τη Φανερωμένη, να αποδώσει καρπούς τόσο στην πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα (πχ ένα στέκι βοήθειας προς τους μετανάστες, δράσεις που θα φέρουν κοντά τους μόνιμους κατοίκους τις περιοχής) όσο και στην καλλιτεχνική έκφραση, πέρα από το γκράφιτι (λογοτεχνία, θέατρο, μουσική, σινεμά).”

Μην τυχόν και συμπεριφέρονται βίαια, αυτό είναι προνόμιο του αστικού κράτους στο οποίο πρέπει όλοι να πιστεύουμε και να στηρίζουμε αλλιώς, Χίτλερ και Στάλιν ένα πράμα σαν είναι (και τα μυαλά πουρέ) περιμένουν στην γωνιά. Ο ρόλος τους είναι να κάνουν καμιά σύναξη για να βλέπουν σινεμά, να συζητούν, σαν εμάς τους πολιτισμένους καλέ. Μπας και τα βάλουν με τις πολιτικές και τους θεσμούς που εποάζουν το φασισμό, την φτώχεια και τον ρατσισμό, όχι βέβαια: ρόλος τους είναι απλά να σκουπίζουν τα αίματα όταν οι μπάτσοι (ναι, οι μπάτσοι) δείρουν κανένα μετανάστη, να κάνουν εκδηλώσεις για διαπολιτισμικό διάλογο και που και που κανά χαριστικό παζαράκι έτσι για να είμαστε χαρούμενοι την Κυριακή όταν πάμε για καφέ στην Φανερωμένη (τώρα που καθάρισε και ήρθε η ανάπτυξη κιόλας). Ο Δήμαρχος έκανε το κομμάτι του, έφερε την ανάπτυξη, για να πίνουμε ανέμελα το καφεδάκι μας, τώρα και σεις βάρτε κανά χεράκι και αφήστε τις βίες και τα γκραφφίτι. Φυσικά τα γκραφφίτι που είναι επιδοτημένα και αδειοδοτημένα απο τον Δήμαρχο επιτρέπονται, είναι απο παιδιά που έχουν σπουδάσει στα καλύτερα σχολεία καλών τεχνών και σαφώς καλαίσθητα, όπως για παράδειγμα η βόμβα μολότοβ στη “γιάφκα” market company η οποία είναι τόσο μεγάλη που δεν την είδε ο καλοπροαίρετος Γιώργος Στόγιας (τον παρεξηγήσαμε καλέ). Μην ανησυχείς Γιώργο, το κεφάλαιο φέρνει τους πάντες κοντά, μετανάστες και μόνιμους κάτοικους (σαμπώς και δεν υπαρχουν μετανάστες μόνιμοι κάτοικοι)!

Αυτοί οι Στόγιες λοιπόν, έρχονται κατα καιρούς (αναλόγως συμφερόντων) να μας το παίζουν αντιφασίστες και δημοκράτες εναντίων “των άκρων”, χλευάζοντας και εμπαίζοντας όσους και όσες στερήθηκαν και πάλεψαν για να το παίζει μπανάλ και αφ’ υψηλού. Λες και υπάρχει μέση λύση μεταξύ κεφαλαίου και εργατών, λες και ο φασισμός δεν είναι η πιο ακραία πιο ωμή μορφή αυτού που υποστηρίζει ο Στόγιας και ο κάθε Στόγιας, του καπιταλισμού. Την επόμενη φορά που θα ‘ρθούν να μας το παίξουν φίλοι και συμβουλάτορες της δημοκρατίας λοιπόν ας θυμόμαστε,

Τέρμα πια στις αυταπάτες….ή με τους Στόγιες ή με τους εργάτες.

More Stories
Game Of Thrones: Το βλέμμα πίσω απ την οθόνη