Το ΑΚΕΛ είναι η ελπίδα μας

Που την αρχή εννά σας πώ το ότι είμαι ένας ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ που την μέρα που απόκτησα το δικαίωμα να ψηφίζω ως τα τωρά. Τον τόπον σας δαμέ που γράφετε, το Αγκάρρα δηλαδή, θκιαβάζω τον προσωπικά, αν τζαι όι συστηματικά αλλά πολλά συχνά, τζαι νομίζω πως εκατάλαβα ένα περίπου τι πολιτικές σκέψεις σας προβληματίζουν τζαι την φιλοσοφία σας.

Εν πολλά καλά που διοργανώνετε έτσι διαλόγους να πούμε θκυό λόγια για το κίνημα της αριστεράς στην Κύπρο, εν καλύτερα έτσι παρά στα κοινωνικά δίκτυα που η αμεσότητα δεν σε αφήνει να σκεφτείς ιδιαίτερα πριν να γράψεις. Το θέμα εν δύσκολο αλλά επειδή εν είμαι ούτε του θκιαβάσματος της θεωρίας τζαι πολλά επειδή η δουλειά μου εν χειρωνακτική, εννά προσπαθήσω να τα βάλω κάτω απλά τζαι που την σκοπκιά ενός ανθρώπου που μαζι με το ΑΚΕΛ έδωσεν αγώνες τζαι μάχες για τούτον τον τόπον, όπως βεβαίως τζαι πολλοί άλλοι συνάδελφοι τζαι συντρόφοι.

Το κίνημα της αριστεράς στην Κύπρο εν μπορεί να το δει κανένας που άλλη σκοπιά εκτός που την ιστορία του ΑΚΕΛ. Τούτα τα θκυό παν μαζί, το γιατί νομίζω είναι γνωστό τζαι ιστορικά. Αν έχει πρόβλημα το κίνημα της αριστεράς στην Κύπρο τότε έχει τζαι πρόβλημα τζαι το ίδιο το ΑΚΕΛ. Το πρόβλημα που θωρώ εγώ να έχει το κίνημα της αριστεράς είναι η έλλειψη του αγώνα τζαι της θέρμης της παλιάς αγωνιστικής διάθεσης. Το κόμμα έδινε αγώνες, κέρδιζε πράματα για τους εργαζόμενους, τζαι μερικές φορές το επλήρωνε τζαι με το αίμα του, δεν εφοάτουν τόσο όσο σήμερα. Χρειάζεται να ξαναζωντανέψει κάτι αλλά εν ξέρω ακριβώς τι ένι. Να ξαναέρτει τζίνη η ανάγκη τζαι η αγάπη για την αλλαγή τζαι το πάθος για να ξαναζωντανέψουν οι αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα τζαι σοσιαλισμό.

Ο κόσμος θέλει δύσκολα πράματα που δεν θέλει όμως τζαι πολλά για να καταλάβεις. Χρειάζεται να μεν αφήκουμε τους ιμπεριαλιστές να μας διχοτομήσουν τζαι να μεν μας λαλεί η Τρόικα τζαι το κεφάλαιο πως εν να διοικούμε το τόπο μας. Για τούτο χρειάζεται το ΑΚΕΛ που ήταν τζαμέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Όμως τα τελευταία χρόνια είναι σαν να τζαι αφήκαμεν να τζυλά κάτι μόνο του τζαι δεν εβρέθηκεν η λύση ακόμα να βοηθήσει την κατάσταση, το θέμα είναι να το αναγνωρίζουμε. Έχω εμπιστοσύνη στο ΑΚΕΛ παρόλα τα λάθη που μπορεί να κάμνει, διότι εκτίστηκε που τον εργαζόμενο λαό τζαι τζαμέ ανοίκουμεν. Τζαι είμαι σίουρος ότι τζαι που μες τα λάθη του εννά βρεί το δρόμο να χτίσει τζαι πάλε τις βάσεις για τον σοσιαλισμό που επιθυμούμε.

Σιαίρουμαι που την άλλη πάλε που υπάρχουν τζαι φωνές που κριτικάρουν νακκουρούιν τζαι καμιά φορά πολλά το ΑΚΕΛ γιατί τζαι η κριτική εν καλή, τζαι το ΑΚΕΛ όι μόνο καταλάβει το αλλά ακούει τις κριτικές που έχουν καλές τζαι σωστές πολιτικές προθέσεις. Κάμνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν πως το κόμμα δεν λαμβάνει υπόψιν τις κριτικές ή ότι δεν κάμνει αυτοκριτική.

Το βασικό λοιπόν είναι να ξανασκεφτούμε τι εν τούτο το κόμμα, τι έκαμεν για τον λαό τζαι τον τόπο, να διδαχτούμεν τζαι να προσπαθήσουμε ούλλοι μαζί να δυναμώσουμε τους αγώνες, να βάλουμεν μπροστά το δίκαιο του εργάτη, αγρότη τζαι του ανέργου τζαι όποιου άλλου καταπιεσμένου στο τόπο τούτο. Να δώσουμεν αληθινή μάχη όπως ξέρει να δια μόνο το ΑΚΕΛ στη Κύπρο.

Το μέλλον της αριστεράς εν στα δικά μας σιέρκα τζαι έχω την εντύπωση ότι τωρά το ΑΚΕΛ χρειάζεται μας ούλλους τζαμέ μπροστάρηδες, να σπρώξουμε ο καθένας προσωπικά το κίνημα της αριστεράς να γίνει πιο δυνατό τζαι να πρωταγωνιστήσει της αντίστασης τζαι του ανοίγματος μιας άλλης κοινωνίας.

Ευχαριστώ.

 

More Stories
Εργατικά ηλεκτρονικά μανίκια