Το ΕΛΑΜ είναι δικό σας παιδί…Δεν Ξεχνά

 

Αρχική δημοσίευση: 27/3/2014

Ποιας κυβέρνησης υπουργός επανέφερε φέτος μετά από χρόνια το ”Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι;” σαν ένας από τους βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου παιδείας; Ε, αυτό κάνει το Ελαμ, δεν ξεχνά. Η διαφορά είναι ότι οι Ελαμίτες πήραν στα σοβαρά και με συνέπεια την γραμμή και την ιδεολογία που εσείς απλώσατε, υποστηρίξατε και υποστηρίζετε για λόγους σκοπιμότητας, εξουσίας και κέρδους και δεν την ξέχασαν γιατί δεν σταματάτε να υπενθυμίζετε. Το Ελαμ είναι τα ”παιδιά” της δεξιάς που έμειναν έξω από το μοίρασμα υψηλών θέσεων και μεγάλου πλούτου και τους έμεινε μόνο η ιδεολογία (πήραν τον πούλλο που λέμε), ιδεολογία που εσείς σπείρατε χέρι χέρι μαζί τους. Και αφού υπουργεία δεν είδαν, δεν είχαν τι άλλο να κάνουν παρά να ακολουθήσουν την ιδεολογία τους (την ιδεολογία σας) στην λογική της συνέπεια ή να αυτοκτονήσουν από κατάθλιψη.

Δεν είμαστε τόσο νέοι ώστε να μην είχαμε ζήσει ”εκπαιδευτική πολιτική” Κλαίρης Αγγελίδου και σία, να μας βγάζει 8χρονα παιδιά στους δρόμους με πλακάτ ”η Κύπρος είναι Ελληνική”, ”Δεν ξεχνώ”, ”Εξω οι Τουρκοι” (και διάφορα για Μακεδονία)  κτλ. Εσείς, τι κάνατε τότε; ποια πολιτική ψηφίσατε και υπερασπιστήκατε; Δυστυχώς είμασταν και μεις μαθητές όταν στις εθνικές εορτές στο λύκειο και στο γυμνάσιο καθηγητές, με εκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, έβαζαν τους μαθητές να αναφωνούν περήφανα με μουσική ανάκρουση εθνικόφρονα τραγούδια τους λόγους και τις προκηρύξεις κάποιου Γεώργιου Γρίβα, αρχηγού της ‘Χ’ και συνεργάτη των Ναζι κατά την κατοχή στην Ελλάδα. Και οι μόνοι που είχαν κάποιες αντιρήσσεις ήταν κάποιοι ”γραφικοί”, καθηγητές με ”ιδεολογικές εμμονές”. Ποιοι διένειμαν και διανέμουν ακόμα σχολικά τετράδια στα δημοτικά με συγκεκριμένα συνθήματα; Ποιοι πολιτικοί τρέχουν μέχρι και σήμερα στα μνημόσυνα του Γρίβα και του Σαμψών; Ποιανού κόμματος;

Den-xexn01-1024x768

 

Θυμάστε τέτοιου είδους αφίσες από την δεκαετία του 80 και του 90; Ε, λοιπόν αυτή η φωτογραφία πάνω δεν είναι από την δεκαετία του 80, πάρθηκε πάρα πολύ πρόσφατα από σχολική τάξη δημοτικού στην Λευκωσία και είναι μεγέθους πάνω από 1 μέτρο, μπας και δεν την δουν οι δεκάχρονοι μαθητές. Και δεν είναι καμιά αυθαιρεσία δασκάλου, είναι η επίσημη εκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου, του δικού σας υπουργείου, της κυβέρνησης, του κόμματος και του συστήματος που υποστηρίζετε.

Ήταν εσείς που ντυθήκατε ”αγανακτισμένοι έξω από το προεδρικό κάνοντας ξεκάθαρα πλάτες στους φασίστες. Τότε δεν σας πείραζε, τότε ήσασταν με την ”λαική αγανάκτηση”, τώρα είστε έτοιμοι να ταυτίσετε τους εργαζόμενους απεργούς που έσπασαν τον κλοιό στην βουλή με τους Ελαμίτες και την φασιστική τους επίθεση στην επίθεση με τον Ταλάτ.

Ο υπουργός σας κ. Ιωνάς, εσάς όσων στηρίξατε και στηρίζετε αυτούς που κυβερνούν και εξουσιάζουν είτε στα προσκήνια (κυβέρνηση) είτε στα παρασκήνια (κεφάλαιο), ήταν που δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακροδεξιές οργανώσεις στην Κύπρο, οι δικοί σας υπουργοί και βουλευτές ήταν που εδώ και χρόνια έκαναν τον αντιμεταναστευτικό λόγο σημαία στο θέμα της ανεργίας και του κοινωνικού κράτους. Ο δικός σας Πρόεδρος έκανε προχθές διάγγελμα για το Κυπριακό απευθυνόμενος στους πολίτες της Κυπριακής δημοκρατίας σαν ”Ελληνιδες και Έλληνες”. Το Ελαμ και το καθε Ελαμ είναι δικό σας παιδί. Δεν είναι προς το συμφέρον του λαού δήθεν αντιφασιστικά μέτωπα μαζί σας, γιατί το κάθε Ελαμ εσείς το γεννήσατε, στον κόρφο σας το αναγιώσατε, και είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα το ξανακάνετε όποτε το κρίνετε καίριο…μάλλον λάθος, το κάνετε ήδη, δεν έχετε σταματήσει να το κάνετε. Η ιδεολογία της πρωταρχικότητας του έθνους σαν της βασικής ταυτότητας γύρω από την οποία πρέπει να συγκεντρωθεί κάποιος είναι η δική σας ιδεολογία. Άσχετα αν την μασκαρέψατε με τον ΄΄κοσμοπολιτισμό” ή την ”παγκόσμια κοινωνία”, σημαίνοντα που συνεχίζουν να εκφράζουν μια αφηρημένη ενότητα για την οποία πρέπει να θυσιαστούμε, να σφίξουμε το ζωνάρι, συγκαλύπτοντας τις τάξεις, συγκαλύπτοντας ότι το γενικό συμφέρον το οποίο επικαλείστε δεν είναι παρά το συμφέρον της τάξης σας. Η δική μας συσπείρωση είναι η ταξική, για αυτό και πολλά χρόνια πριν μυριστείτε το χρήμα και τις επαγγελματικές ευκαιρίες στις ΜΚΟ και τις δεκάδες χορηγίες για επανένωση, πριν δείτε τις πολιτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες για λύση και την δείτε προοδευτικοί και κοσμοπολίτες, όταν ακόμα ήσασταν απροκάλυπτα εθνικιστές, οι κομμουνιστές και κάποιοι άλλοι ήταν αυτοί που δεκαετίες πριν σε αυτό τον τόπο επιδίωκαν σχέσεις με Τουρκοκύπριους και Τούρκους, σχέσεις όλων των ειδών.

Επειδή δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου δεν πιανόμαστε στην κοροιδία σας, την υποτιθέμενη μετριοπάθεια σας. Το κράτος σας, τα κόμματα σας, η ”κοινωνία των πολιτών σας” βρωμάει φασισμό που το μίλι, και δεν ξεπλένεται όσο και αν το τρίβετε. Οι Ελαμίτες διατηρούν και ακολουθούν με συνέπεια την κοσμοθεωρία τους, τις ιδέες τους, ιδέες που εσείς τους μάθατε, εσείς τους καλλιεργήσατε και βρίσκουν αυτιά έτοιμα γιατί εσείς τα ετοιμάσατε, εσείς τα ψήσατε, για να έρθετε τώρα να το παίξετε σωτήρες της δημοκρατίας και του πολιτισμού (αξίες για τις οποίες άλλοι πάλεψαν, αυτοί με τις ”ιδεολογικές αγκυλώσεις”, και όταν πάλευαν αυτοί εσείς ήσασταν απέναντι τους) . Ο πολιτισμός όμως των Ελαμιτών είναι ο δικός σας πολιτισμός, τα ποιήματα που διαβάζουν είναι αυτά που εσείς τους μάθατε στα σχολεία, γιατί όταν πηγαίναμε  σχολείο δεν μας μάθατε ποιήματα του Πιερίδη, δεν μας μάθατε για τους Καβάζογλου και Μισιαούλη η για τον Δώρο Λοίζου, μόνο για τον ήρωα Γρίβα. Και ας τρέχετε τώρα μερικοί να μας πείτε για ποινικοποίηση του φασισμού. Μπα, δεν θα τσιμπήσουμε, γιατί ξέρουμε ότι δεν έχετε σκοπό να προωθήσετε την ποινικοποίηση του φασισμού επί λέξη, παρά μόνο τις αόριστα ”ακραίες ιδεολογίες”, για να μπορείτε να δικάζεται αυτούς που εσείς ανάλογα με το συμφέρον σας θα κρίνετε ακραίους. Για σας ακραίοι είναι όσοι δεν υποστηρίζουν  τα επιχειρηματικά σας συμφέροντα και δεν αγκαλιάζουν την Ευρωπαική Ένωση. Και το Ελαμ, με οποιοδήποτε όνομα, μια χαρά θα το υποδεχτείτε στους κόλπους σας αν βάλει καμιά ιδεολογική ”γραβάτα” (προς το παρών γιατί μετά δεν θα σας πειράζει η απουσία της ”γραβάτας”), όπως το κάνετε με τον Σαμψών, όπως το κάνατε στην Ουκρανια γιατί έτσι θεωρήσατε ότι είναι τα συμφέροντα της ΕΕ. Δεν σας πείραξαν εκεί οι σβάστικες, σας πείραξε μόνο ο ιμπεριαλισμός της Ρωσίας , που θέλετε να μας πείσετε ότι κατάγεται από την σοβιετική κουλτούρα.

Τον φασισμό μόνο ο λαός με μπροστάρη την εργατική τάξη μπορεί να τον σταματήσει, μέσω ταξικής αντιμετώπισης, γιατί από το δικό σας σάπιο σύστημα πηγάζει, από τα δικά σας μυαλά γαλουχήθηκε.

Ήσασταν και είσαστε συνυπεύθυνοι. Και ο γλοιώδες τρόπος με τον οποίο πάτε να ξεκαρφωθείτε προδίδει πολλά. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ανακοίνωση υποψήφιας με το ΔΗΣΥ: Καμιά αναφορά σε φασίστες, παρά μόνο ένα αφηρημένο γνωμικό ”η πολιτική βία είναι πάντα φασιστική”. Και η επανάσταση την οποία γιορτάσατε προχθές πολιτική βία ήταν. Δηλαδή ήταν φασιστική; Ποιο συγκεκριμένη δεν μπορείτε να είστε, μπας και χάσετε κανένα ψηφοφόρο για τις ευρωεκλογές. Αντίθετα μιλάτε απλώς για ”ακραίους”, λες και αυτοί οι ακραίοι δεν έχουν όνομα, πολιτική ταυτότητα, ιδεολογία…είναι απλώς ”ακραίοι”, γιατί έτσι μπορείτε να τσουβαλιάσετε στον αντι-εξτρεμισμό σας όσους είναι για σας ακραίοι π.χ. απεργοί ή οι διαδηλωτές έξω από την βουλή, ή οι απεργοί της ΑΗΚ που σας στέρησαν από μια ώρα ρεύμα.  Δεν σας ενοχλεί όμως σαν ακρότητα ότι ο  αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (Σ. Σαμψών) του κόμματος με το οποίο είστε υποψήφια έκανε διάλεξη στα γραφεία του Ελαμ υμνώντας τον γνωστό πατέρα του.

Γι αυτό κύριοι και κυρίες, αστοί και υπηρέτες των αστών, μην μας το παίζεται αντιφά. Το σύστημα σας και το κράτος σας βρωμάει φασισμό, και τον βρωμάει γιατί σαπίζει και γιατί τα σκατά που σπείρατε όταν ήσασταν απροκάλυπτα εθνικιστές μένουν εκεί. Μπορεί να αλλάξατε ταυτότητες και προβιές, να ψεκάζεστε με ιδεολογικές κολόνιες,  αλλά τον φασίστα όπως κι αν τον πεις πάλι φασίστας θα μυρίζει.

 1. Σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού σίγμα μεσάνυχτα κυριακής των κυπριακών βουλευτικών εκλογών (22/5/2016), ο “δημοσιογράφος” και πλαγιαριστής του πρετεντέρη, τσουρούλης καλωσόρισε την “πολιτική ωριμότητα” του ΕΛΑΜ όπως και ότι ο ελαμίτης φιλοξενούμενος δεν φώναζε όπως πριν 5 χρόνια, αλλά απόψε ήταν ήρεμος. Προσωπικά είδα μια τεράστια αβάντα προς το φασιστικό έκτρωμα από το κανάλι, κάτι που είδαμε τα τελευταία χρόνια και στην ελλάδα.

  Όλα τα πολιτικά κόμματα της κύπρου δεν βλέπουν τίποτε το κακό στο ελαμ, όπως γράφεις στην ανάρτηση σου, παρεκτός την κακή αισθητική του, το ότι φωνάζουν οι εκπροσώποι του, ίσως και την κόμμωση τους. Αφού από την ίδια μήτρα βγήκανε. Εκτός από το ΑΚΕΛ. Τοποθετήθηκε σωστά από την αρχή με ξεκάθαρες δηλώσεις και άρθρα στην εφημερίδα του, έρευνα για την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση ελαμιτών, τις σχέσεις τους με την ΧΑ. Αλλά, κατά την γνώμη μου, δεν κάνει όσα έπρεπε να κάνει για να ξανα-εμπεδώσει στον κύπριο το μήνυμα ότι το ΕΛΑΜ είναι το μακρύ χέρι του Καπιταλισμού (και της Εκκλησίας στην προκειμένη περίπτωση της Κύπρου), είναι η άλλη όψη της αστικής τους δημοκρατίας. Μίλησε ο λαός; Όπως άκουσα απόψε να λένε πολλάκις (μας αρέσουν τα κλισέ σε αυτό τον τόπο). Ή μίλησε το Κεφάλαιο; Για να το απαντήσει αυτό ο κόσμος πρέπει να θέσεις ξανά το πρόβλημα στην σωστή του βάση. Την λέξη Καπιταλισμός όμως την άκουσα 2 φορές αυτή την προεκλογική περίοδο, ίσως γιατί θεωρείται μέρος της περίφημης “ξύλινης γλώσσας” και οι επικοινωνιολόγοι την απεχθάνονται. Όμως στην κοινωνία τα ανακλαστικά λείπουν, τι σόι άμυνα θα κτίσεις; Όσο και να το θέλεις;

  Κάποιος προβληματισμός στο ΑΚΕΛ θα υπάρξει πιστεύω και θα περιμένω να καταλήξει για να καταλήξω και εγώ στα δικά μου συμπεράσματα.

  ΑΧΠ

 2. Αγαπητέ φίλε,

  Κατ’αρχήν δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ούτε κάμνω τον πολιτικοποιημένο, όμως αν δεν κάμνω λάθος το Ε.ΛΑ.Μ. εδημιουργήθηκε που το ΔΗΚΟ επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλλου, με την ευλογία τζαι την προστασία του Αρχιεπισκόπου (δίνοντας τους στέγη σε διάφορες εκκλησιαστικές εστίες για συσπείρωση – πράμα που το είδα με τα μμάυκια μου) τζαι με την ανοχή του ΑΚΕΛ (βλέπε μνημόσυνο στα Φυλακισμένα Μνήματα με ασφάλεια, επιθέσεις κατά των μεταναστών επί περιόδου σχεδίου ΑΝΑΝ τζαι φυσικά η επίθεση στον Ταλάτ) για να πολεμήσουν το σχέδιο ΑΝΑΝ τζαι για να χάσει ψήφους το ΔΗ.ΣΥ. Το τι αποσκοπούσεν η δημιουργία μιας τέθκιας “οργάνωσης” που το ΔΗ.ΚΟ, ήταν καθαρά για να επιβληθούν πολιτικά τζαι κομματικά όπως επίσης τζαι για να γίνει πιο δυνατή η συσπείρωση του κόμματος τους που με την ευλογία του ΑΚΕΛ, αφού τους ετάξαν προεδρία την επόμενη πενταετία, να φανεί ότι τζίνοι εν “άγιοι” τζαι το ΔΗ.ΣΥ “σατανάες”. Απλά τζίνο που εν πιο αξιοσημείωτο είναι ότι τα φασιστικά κινήματα χτυπούν σε Ευρώπη τζαι Ανατολή την τελευταία δεκαετία (βλέπε Γερμανία, Ουκρανία τζαι Ρωσσία).
  Βρίσκω το κείμενο σου ακραίο, φανατισμένο, με πολλήν δόσην αγνωστικισμού τζαι ασάφειας,όμως θα σεβαστώ το δικαίωμα σου να γράφεις.
  Ελπίζω τζαι εσύ να σεβαστείς την άποωη μου τζαι να κοιτάξεις λλίο πιο καθαρά τι συμβάιννει τζαι να μεν φανατίζεσε γιατί τούτο δημιουργεί πολλές επιπλοκές γενικώς στην μάζα που μπορεί να σε παίρνει στα σοβαρά.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Stories
Ντοκιμαντέρ: Harlam County – which side are you on