Υπουργείο προς μαθητές: πληρώστε ή κατεβείτε από τα λεωφορεία

Σαφές απάντηση από τον Τάσο Μητσόπουλο για την σημερινή κινητοποίηση των μαθητών.

“Μνημονιακή υποχρέωση του επικαιροποιημένου μνημονίου” τα κόμιστρα.

“Στο μέλλον θα υποχρεωθούμε να κάνουμε και άλλες μειώσεις στο προυπολογισμό, όσον αφορά τις επιβατικές μεταφορές”

Προκαταρτικό σχόλιο Αγκάρρα:

Ουσιαστικά αυτό που λέει ο κ. Μητσόπουλος είναι πως το νέο καθεστώς θα προχωρήσει με το έτσι θέλω, αυτή είναι μόνο η αρχή. Η εμπορευματοποίηση της μεταφοράς θα γίνει είτε με ένα ίσως λιγότερο επιθετικό συμβιβασμό, αλλά η ουσία είναι να ενταχθεί στις μεταφορές η συνείδηση ότι πλέον θα προσφέρονται σαν εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες. Οι ανάγκες των μαθητών διαγράφονται και οι υπηρεσίες εντάσσονται σε μια νέα αντίληψη όπου η ανάγκη των μαθητών ανάγεται σε “κόστος” βασισμένα σε “μαθηματικές πράξεις”. Ο αισχρός και προκλητικός Μητσόπουλος μάλιστα, χωρίς ίχνος ντροπής παραλλήλισε την μεταφορά μαθητών στα σχολεία με την αερομεταφορά γενικώς (ίσως και για αναψυχή), “μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο να ταξιδέψεις δωρεάν’; προφανώς όχι”.Εξάλλου, η παρουσία των ΜΜΑΔ (όπως αναφέρουν πληροφορίες κτύπησαν σοβαρά ένα μαθητή) από πλευράς αστυνομίας σε ένα εντελώς άπειρο και ειρηνικό μαθητικό κίνημα, δείχνει μεταξύ άλλων τι σημαίνει “διάλογος” για την κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

Το ζήτημα με τα κόμιστρα, έχει ενδεχομένος την δυνατότητα να ριζοσπαστικοποιήσει δυνητικά τους νέους, σε μια ταξική συνειδητή κίνηση. Επομένως, η κατάληξη και οι περαιτέρω κλιμάκωση μέτρων από την πλευρά των μαθητών είναι ένα πρώτο τεστ. Το ζήτημα δεν είναι η μείωση του κόστους σε 10 ή ακόμα και 5 ευρώ αλλά η αποσόβηση της εμπορευματοποίησης της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία. Διότι αν και εφόσον μπει κόμιστρο, ακόμη και 2 ευρώ, η κυβέρνηση θα έχει κερδίσει, το σύστημα αλλάζει και από κοινωνική ανάγκη ανάγεται σε υπηρεσίες, οι οποίες βεβαίως δεν υπάρχει περίπτωση να μην αυξηθούν. Εμείς να ευχηθούμε κουράγιο και δύναμη στον δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Οι λέξεις έχουν τη σημασία τους:

Το σίγμα ‘ενημερώνει’ για τη σημμερινή κινητοποίηση ότι οι μαθητές “απειλούν” με δυναμικότερα μέτρα, ενώ για τον κ. Μητσόπουλο ο τίτλος “δεν μπορούμε να κόψουμε χρήμα” κατευθύνει προς την ιδέα ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών είναι άδικες αφού ‘λεφτά, δεν υπάρχουν’. Οι λέξεις δεν έχουν επιλεγεί τυχαία, καθώς αναμένεται να δούμε και την υποστήριξη των αστικών ΜΜΕ προς το κεφάλαιο και την κυβέρνηση ποικιλοτρόπως, ενίοτε και με κροκοδείλια δάκρυα για τους φτωχούς.

 

More Stories
Οι ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωζώνη και οι πολύπλευροι ανταγωνισμοί