Χρυση Αυγη, εφοπλιστες και η απαντηση

Ηχηρή απάντηση έδωσαν οι ναυτεργάτες μέσα από τα σωματεία τους στους φασίστες, που έδειξαν ακόμα μια φορά ποια συμφέροντα εξυπηρετούν με την δράση τους. Είτε με την άμεση στήριξη τους στο κεφάλαιο (οι εφοπλιστές είναι το πιο πλούσιο το πιο ισχυρό και το πιο φοροαπαλλαγμένο κομματι των Ελλήνων καπιταλιστών, της ελληνικής αστικής τάξης), είτε με την διάσπαση της οργάνωσης των εργαζομένων μέσω του διαχωρισμού τους σε ξένους και ντόπιους (όμως στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι), ο φασισμός δείχνει αυτό που είναι: Το όπλο που το σύστημα βγάζει από την θήκη του όταν βρίσκεται σε κρίση.

Ύμνοι από χρυσαυγίτες βουλευτές στους εφοπλιστές

(..)Κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών (Γ.Λαγός, Ηλ.Παναγιώταρος, Ν.Μίχος),συνοδευόμενοι από μια δράκα κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκε την Πέμπτη 8 Αυγούστου στη Ναυπηγοεπισκεαυστική Ζώνη Περάματος και χώθηκαν σε μια καντίνα, για να συνομιλήσουν με μια ομαδούλα φασιστοειδών της περιοχής.

 

Όλοι μαζί αντάμα έκαναν γαργάρα την εκμετάλλευση που υφίστανται ναυτεργάτες και τεχνίτες της Ζώνης από το μεγάλο κεφάλαιο, το εφοπλιστικό. Διακήρυσσαν ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Επίσης ότι «’φύγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες», επιχειρηματολογία ίδια ακριβώς με αυτή της Ένωσης Εφοπλιστών. Κατόπιν ξεκίνησαν την επίθεση ενάντια σε αυτό που τους φοβίζει, που φοβίζει τα αφεντικά τους, γι’ αυτό και τους έστειλαν στη Ζώνη να γαβγίζουν.

 

Μέσα από ένα οχετό ψεύδους και ασυναρτησίας, μίλησαν επί λέξη για «κατεστημένο», «σταλινισμό» και «κόκκινη χούντα» που επικρατεί στη Ζώνη και καθορίζει ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι!

 

Ακολούθως, ίδιοι μπράβοι των αφεντικών τους, νεκραναστημένοι από την εποχή του Κοτζαμάνη, ξεκίνησαν και τις ευθείες απειλές. Π.χ. ο Γ. Λαγός: «(…) Θα ήμασταν εδώ αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώ μαζί σας και να είμαστε απέναντί τους, θα είχατε τη βοήθειά μας (…) Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (…) θα εξαφανιστούν από ‘δω πέρα μέσα». Ο Ν. Μίχος: «Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ». Κι ο Ηλ. Παναγιώταρος: «Το απόστημα που υπάρχει εδώ (…) το ΠΑΜΕ (…) πολύ σύντομα θα τελειώσει».

Όλα αυτά έρχονται σαν συνέχεια της συνεχούς αβάντας που κάνει η Χρυσή Αυγή στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.[..]Παραπέρα, το Μάρτη 2013 η νεοναζιστική οργάνωση κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση με θέμα: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών», βγαλμένη θαρρείς κατ’ ευθείαν από τα συρτάρια της Ένωσης Εφοπλιστών. Στο κείμενο, αφού πρώτα κλαιγόταν για τα …βάσανα των εφοπλιστών, κατόπιν ζητούσε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους». Επίσης να «δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες». Επομένως, ζητούσε το ελληνικό δημόσιο, ο ελληνικός λαός, να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία, αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή. Τι περισσότερο να ζητήσει ένας εφοπλιστής;”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εργάτες Ναυπηγοεπισκευαστικής: Λάθος πόρτα χτύπησαν τα… νταηλίκια της Χρυσής Αυγής

Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών – Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, τονίζουν, με αφορμή τα όσα είπαν χρυσαυγίτες στην επίσκεψή τους σε καντίνα της Ζώνης:

«Χτες, Πέμπτη 8/8/13, το μεσημέρι, την ώρα που έλειπαν οι μεταλλεργάτες, μαζεύτηκαν σαν τους κλέφτες, σε καντίνα στη Ναυπηγοεπισκεαστική Ζώνη Περάματος, καμιά σαρανταριά φασιστοειδή, από τους οποίους πάνω από τριάντα δεν είχαν καμία σχέση με τους εργάτες της Ζώνης.

Ήρθαν εκ του ασφαλούς να βιντεοσκοπηθούν, όπως κάνουν συνήθως, για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά τους και να πουλήσουν “τσάμπα μαγκιά” απέναντι στα σωματεία.

Με αυτά που είπαν επιβεβαίωσαν, για άλλη μία φορά, ότι είναι εχθροί των εργατών, “τσιράκια” των εφοπλιστών και των εργολάβων, που μας θέλουν να δουλεύουμε για 30 και 40 ευρώ.

Αναμάσησαν τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία μας έχουν γανώσει χρόνια τώρα τα αυτιά οι εφοπλιστές, οι υπουργοί, οι εργολάβοι μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Ότι οι εργάτες φταίνε που δεν έχουν δουλειά, ότι οι αγώνες χιλιάδων μεταλλεργατών τόσα χρόνια μέσα από τα σωματεία της Ζώνης διώχνουν τις δουλειές και όχι οι κυβερνήσεις που στέλνουν με τα δικά μας λεφτά να φτιάχνουν οι εφοπλιστές τα καράβια τους στην Κίνα.

Για τα αφεντικά τους δεν είπαν κουβέντα.

Τους δηλώνουμε ότι τσάμπα έφαγαν τον ήλιο αυγουστιάτικα να γυρίσουν την ταινία τους μέσα στη Ζώνη.

Οι εργάτες της Ζώνης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα σωματεία τους, γι’ αυτό και τα εμπιστεύονται. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και αυτούς που αποφάσισαν να ξυπνήσουν πρωί, να αφήσουν τις δουλειές τους (που γίνονται μόνο νύχτα) και να πατήσουν το πόδι τους στη Ζώνη.

Οι εργάτες της Ζώνης έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα τα κέρδη των αφεντικών τους. Έχουν δώσει μάχες ενάντια στους προγόνους τους, στους κουκουλοφόρους, στους ταγματασφαλίτες.

Όσο για τα νταηλίκια μέσα από την κάμερα, τους απαντάμε ότι και αυτοί, όπως κι οι άλλοι παλαιότερα, χτύπησαν λάθος πόρτα.

Οι εργάτες της Ζώνης έχουν μάθει τόσα χρόνια το ψωμί τους να το βγάζουν με το αίμα τους στην φωτιά και το σίδερο, είναι ατσαλωμένοι από τη δουλειά τους, και δεν φουσκώνουν με τα “ζαχαρωτά” των γυμναστηρίων.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση, να παλέψουν με ό,τι μέσο χρειαστεί, απέναντι στο σύστημα που γεννάει και ταΐζει τα φασιστοειδή και έχει όλους μας στην εξαθλίωση.

Να παλέψουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα για δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για ανατροπή της εξουσίας των αφεντικών της Χρυσής Αυγής.

Ούτε ψωμί, ούτε νερό καταδεχόμαστε να πάρουμε από τα χέρια των φασιστών».

Πηγή: 902.gr

 

 

mixalkbv

More Stories
Ντιβέλοπερς