40 Χρήσιμες συμβουλές για αντικομμουνιστές – 40 Helpful Tips For Anti-Communists

Γραμμένο απο τον J. Slavyanski για το  kasama project μεταφρασμένο απο τον Fadomduck, Μας άρεσε, γελάσαμε το αναδημοσιεύουμε.

[English Text Follows]

Δεν συμφωνούμε με όλα αλλά λίγο χιούμορ δεν έβλαψε κανένα.
1)Επιμείνετε συνεχώς πως ο Μαρξισμός είναι μία αναξιόπιστη, ξεπερασμένη,εντελώς νεκρή, και μάλιστα ήδη ενταφιασμένη ιδεολογία.

Μπορείτε να χτίσετε μία επικερδέστατη καριέρα, πολεμώντας αυτό το δήθεν «ψόφιο άλογο» για το υπόλοιπο του εργασιακού σας βίου.

2)Κάθε μη-φυσικός θάνατος που λαμβάνει χώρα σε κομμουνιστικό «καθεστώς» έχει ως άμεσα υπεύθυνους, όχι μόνον την εκάστοτε κρατική ηγεσία, αλλά και τον ίδιο τον Μαρξισμό-Λενινισμό σαν ιδεολογία.
-Αγνοήστε τους θανάτους που συμβαίνουν στις μη-κομμουνιστικές χώρες για τους ίδιους ακριβώς λόγους!
3) Ο κομμουνισμός ή ο Μαρξισμός είναι ό, τι θέλετε εσείς να είναι.Είστε ελεύθεροι να ταξινομήσετε ως «κομμουνιστικό» οποιοδήποτε κίνημα ή χώρα, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές, οικονομικές, διπλωματικές ή άλλες στοχεύσεις τους.

 

4)Σε οποιαδήποτε σύγκρουση στην οποία μετέχουν οι κομμουνιστές, μπορείτε άνετα να τους φορτώσετε την ευθύνη για το σύνολο των θυμάτων της σύγκρουσης αυτής. Να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή του παρόντος στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Αναφέρετε τις φασιστικές οργανώσεις που πολέμησαν κατά των σοβιετικών ή των κομμουνιστών ανταρτών ως κάτι καλό, αλλά αποφύγετε να εξυμνήσετε ανοιχτά την ναζιστική Γερμανία.Εάν χρειαστεί, μπορείτε να το κάνετε και αυτό, αλλά σε κατ’ιδίαν μόνον, συζητήσεις.

 

5)Μπορείτε να αποφασίσετε ποιος είναι ο «πραγματικός μαρξισμός» και ποιοι είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι του.

 Προσποιηθήτε πως ταυτίζεστε με τον Τρότσκι που παραγκώνισε ο «κακός» Στάλιν, αποσιωπώντας το γεγονός πως τους μισείτε εξίσου και τους δύο.

 

6)Μπορείτε να επικαλείστε συνεχώς τον George Orwell και να αναφέρετε αποσπάσματα από το 1984 ή την «φάρμα των ζώων».

Το γεγονός πως τα βιβλία του Όργουελ είναι μυθιστορήματα, και ο ίδιος δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην ΕΣΣΔ, δεν χρειάζεται να σας απασχολήσει ούτε στο ελάχιστο.*

 

7)Παραθέστε αριθμούς για μαζικούς θανάτους, χωρίς να δίνετε καμμία σημασία στα πραγματικά δημογραφικά ή άλλα στοιχεία.

3.000.000 νεκροί; 7.000.000; 10 ή 100.000.000; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κανέναν έλεγχο των στοιχείων σας, πράγμα φυσικά πολύ καλό, αφού δεν έχετε τέτοια.

 

8)Ο οποιοδήποτε συνελήφθη ποτέ σε σοσιαλιστική χώρα ήταν πιθανότατα αθώος για οποιοδήποτε έγκλημα. Οι κομμουνιστές συνελάμβαναν μόνον άκακους ποιητές και οραματιστές που ήθελαν να μοιραστούν όμορφα μηνύματα με τον κόσμο.

 

9)Όλες οι ενέργειες του Στάλιν εκπορεύονταν από κάποια σκοτεινή απειλητική υστεροβουλία. Όλες!

 

10)Σύμφωνα με το πνεύμα του #9 ο Στάλιν πρέπει να παρουσιάζεται σαν τον ινδουιστικό θεό Βισνού, και να έχει άμεση γνώση των πάντων. Οτιδήποτε συνέβη μεταξύ 1924 και 1953 είναι αποκλειστικά δική του προσωπική ευθύνη, και κανέναν ρόλο δεν έπαιξαν οι πληροφορίες που του μετέφεραν, ή οι ενέργειες των χιλιάδων υφισταμένων του. Ο Στάλιν προσωπικά γνώριζε και ενέκρινε κάθε ξεχωριστή υπόθεση αυτής της περιόδου, και είναι η προσωπική του βαρβαρότητα που έστειλε στον θάνατο τόσους αθώους.

 

11)Κατηγορήστε τα «κομμουνιστικά καθεστώτα» για ο,οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτές τις χώρες μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού,ως και σήμερα.

 

12)Ισχυρισθείτε πως ο Μαρξισμός είναι ουτοπικός γιατί αναφέρεται σε μία μη-υπαρκτή κοινωνία του απωτέρου μέλλοντος.Εναλλακτικά κατηγορήστε τον μαρξισμό πως απέτυχε γιατί δεν περιέγραψε αρκετά λεπτομερειακά αυτήν την μελλοντική κοινωνία.

Αγνοήστε την αντίφαση.

 

13)Αρχίστε να παρουσιάζετε τον μαρξισμό σαν μεσσιανική πίστη,θρησκευτική λατρεία ή ότι άλλη μεταφυσική μπούρδα σας έρθει στο κεφάλι.

Αγνοήστε την παρατήρηση πως μπορούμε να βρούμε ομοιότητες με κάποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλες τις πολιτικές ιδεολογίες.

 

14)Να θυμάστε την διπλή αντικομουνιστική επίθεση.

Επιτεθείτε στην πριν τον Στάλιν περίοδο για τα οικονομικά της προβλήματα.

Εάν σας επισημάνουν πως αυτά λύθηκαν αργότερα (επί Στάλιν), κατηγορήστε τον για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

15)Δύο λέξεις: «ανθρώπινη φύση». 

Τι είναι η ανθρώπινη φύση; Είναι μία πολύ γρήγορη εξήγηση του γιατί είναι λάθος τα πολιτικά συστήματα που δεν αρέσουν σε εσάς.

 

 

16)Η μπολσεβίκικη επανάσταση έγινε με βία και αιματοχυσία.

Οι αστικές επαναστάσεις έγιναν τάχα με δημοκρατικά αναίμακτα δημοψηφίσματα.

 

 

17)Χρησιμοποιήστε συνεχώς τους όρους «ελευθερία» και «δημοκρατία».

Αγνοήστε κάθε πρόκληση για τον ακριβή καθορισμό αυτών των όρων.

 

 

18)Οι κομμουνιστές είναι πάντα ενάντια σε ότι είναι δημοφιλές στο κοινό που κάθε φορά απευθύνεστε.  Σε συντηρητικό ακροατήριο κατηγορήστε τους για ομοφυλόφιλους, και σε mainstream ακροατήριο σαν ομοφοβικούς. Τελικά οι κομμουνιστές πρέπει να είναι ηθικά έκλυτοι και πουριτανοί ταυτόχρονα.Αγνοήστε ξανά την αντίφαση.

 

19)Αναθεματίζετε συνεχώς τον Στάλιν για το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντροπ και παραβλέψτε την συνεργασία των ΕΠΑ,της Αγγλίας και της Γαλλίας, με την ναζιστική Γερμανία, την φασιστική Ιταλία και την αυτοκρατορική Ιαπωνία πολύ πριν τον πόλεμο (και σύμφωνα με κάποιες απόψεις ακόμη και μετά από αυτόν). Σταματήστε κάθε συζήτηση για τους πραγματικούς όρους του σύμφωνου μη-επίθεσης.

 

 

20)Εξυμνήστε την «πρωτόφαντη» ελευθερία της ανατολικής Ευρώπης.Αγνοήστε την μαζική μετανάστευση, την παιδική και άλλη πορνεία, την ανεργία, την μείωση των γεννήσεων, τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά, το οργανωμένο έγκλημα, τους εμφύλιους πολέμους και τις εθνοκαθάρσεις, την αύξηση των αυτοκτονιών, την εξάπλωση επιδημιών.

Ποιος νοιάζεται για όλα αυτά όταν υπάρχει «ελευθερία»;

 

 

21)Μιλάτε συνεχώς για την «κουλτούρα του φόβου» στις κομμουνιστικές χώρες. Για τον φόβο «μην σου χτυπήσουν την πόρτα τα μεσάνυχτα». Προσπεράστε το γεγονός πως ο κίνδυνος όχι μόνο να σου χτυπήσουν την πόρτα, αλλά και να σύρουν έξω από το σπίτι σου με ένα όπλο στον κρόταφο,είναι απόλυτα υπαρκτός στις δυτικές χώρες και ηθικά νομιμοποιημένος από τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

 

 

22)-Επιτεθείτε στην κομμουνιστική αθεΐα!

Είναι κάτι που δεν πρέπει να σας εμποδίσει να επιτίθεστε ταυτόχρονα στον ισλαμικό  φονταμενταλισμό. -Ποιος θα προσέξει κάποια αντίφαση;

 

 

23)Προσπεράστε την ειρωνεία της ιστορίας πως οι ΕΠΑ σήμερα διεξάγουν και χάνουν έναν πανάκριβο πόλεμο στο Αφγανιστάν, από έναν αντίπαλο που δημιούργησαν και εξόπλισαν οι ίδιες, για τους δώσει την πρώτη τους νίκη στον ψυχρό πόλεμο…

 

 

24)Τι να λέτε στους ανθρώπους που ζητάνε μία λύση για την συνεχή επιδείνωση των προβλημάτων τους σήμερα;

Μιλήστε για «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»!

Επαναλάβετε την λέξη όσες φορές χρειαστεί, έως ότου ο συνομιλητής σας τραπεί σε φυγή.

 

 

25)Να επισημαίνετε πάντα την αναξιοπιστία όλων ανεξαιρέτως των κομμουνιστών. Από αυτήν εξαιρούνται η «μυστική έκθεση του 20ουσυνέδριου» του Χρουτσώφ, καθώς και τα βιβλία του Τρότσκι που αναφέρονται στον Στάλιν.

 

 

26)Οι κομμουνιστές ηγέτες πρέπει να ήταν όλοι παρανοϊκοί για να νομίζουν πως υπήρχαν επιβουλές ενάντια στην επανάσταση και να παίρνουν συνεχώς μέτρα εναντίον τους.

Προσπεράστε το γεγονός πως τελικά η αντεπανάσταση πραγματοποιήθηκε, οπότε η απειλή ήταν προφανώς πραγματική…

 

 

27)Τα «κομμουνιστικά καθεστώτα» δεν ήταν ποτέ λαοφιλή. Σε κάθε απόδειξη περί του αντιθέτου, επικαλεστείτε «πλύση εγκεφάλου». Μην μπείτε ποτέ στην διαδικασία να εξετάσετε οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα για να επαληθεύσετε τον ισχυρισμό σας.

 

 

28)Η κομμουνιστική προπαγάνδα είναι ακατέργαστη και πρωτόγονη. Αν κάποιος σας σας την συγκρίνει με την ψυχροπολεμική αντικομουνιστική τέτοια,αλλάξτε συζήτηση.

 

 

29)Χρησιμοποιήστε τους όρους «ελευθερία» και «πλουραλισμός» όταν αντιπαρατίθεστε με κομμουνιστές. Αν δεν πιάσει, παίξτε το χαρτί της θρησκευτική καταπίεσης.

 

 

30)Ο,τιδήποτε άσχημο συμβαίνει σε μία καπιταλιστική χώρα, οφείλεται σε κάποιους «κακούς» ανθρώπους. Σε μία κομμουνιστική αντίθετα για όλα τα στραβά φταίει το «καθεστώς» και η κομμουνιστική ιδεολογία. Α ναι, και ο …Στάλιν!

 

 

31)Δεν χρειάζεται να έχεις καμμία ιδεολογική συνοχή προκειμένου να είσαι αντικομουνιστής!

Μπορείς να είσαι «αριστερός» ψευτοσοσιαλιστής και να λαϊκίζεις στο 90% της ατζέντας σου. Μετά μπορείς άνετα να συγκρίνεις τον καπιταλισμό που κατέκρινες πριν, με την «Ρωσία του Στάλιν». Εάν δεν έχεις ιδέα του τι έγινε εκεί, θα σε βοηθήσουν τα βιβλία «1984» και «φάρμα των ζώων». (βλέπε και #6)

Έτσι μπορεί κάποιος να βρίζει τον καπιταλισμό στο 99% του χρόνου του, αλλά να διστάζει πάντα να αναφέρει τον σοσιαλισμό σαν εναλλακτική λύση.

Μπορείς να είσαι ακροδεξιός φασίστας και να κατακρίνεις την πνευματική κατάπτωση του καπιταλισμού, επικαλούμενος τις εθνικιστικές σου παραδόσεις για να δικαιολογήσεις τον αντιμαρξισμό σου.

 

 

32)Αν είστε αναρχικός επιμείνετε στην «αποτυχία» του μαρξισμού. Προσπεράστε το γεγονός της 100% αποτυχίας της δικής σας ιδεολογίας, και φορτώστε την στους κομμουνιστές και την αντίδραση. Αγνοείστε το γεγονός πως και η καλύτερη κοινωνική οργάνωση είναι πλήρως ανώφελη εάν δεν μπορεί να αμυνθεί ενάντια στους εχθρούς της.

 

 

33)Είστε νεο-ναζί; 

-Οι κομμουνιστές είναι εβραίοι, και η κουβέντα σταματάει εκεί…

 

 

34)Είσαι νεο-χίπης; 

-Θιβέτ!

 

 

35)Μπορείτε να κατηγορήσετε για «γενοκτονία» τον Μάο, αγνοώντας τηνστήριξη του Νίξον στην Κίνα ενάντια στην ΕΣΣΔ. Εάν θέλετε να πείτε κάτι καλό για την Κίνα, αυτή είναι πλέον καπιταλιστική. Για ότι άσχημο συμβαίνει εκεί, παραμένει κομμουνιστική μέχρι σήμερα.

 

 

36)Κατηγορήστε τον μαρξισμό πως δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη.Αγνοείστε το γεγονός πως ούτε ο νεοφιλελευθερισμός, ή η «αστική δημοκρατία» δεν έχουν επιβεβαιώσει τις υποσχέσεις τους επίσης.

 

 

37)Αγνοείστε τον χώρο, την ιστορική περίοδο, τις οικονομικές, διεθνείς, ή όποιες άλλες συνθήκες, και κατηγορήστε τους κομμουνιστές πως θέλουν να αντιγράψουν στην χώρα σας το μοντέλο της ΕΣΣΔ επί Στάλιν. Ποντάρετε στην ανοησία των άλλων, ώστε να μην προσέξουν πως κανένας τέτοιος σκοπός δεν υπάρχει, καθώς η δική σας χώρα έχει εκβιομηχανιστεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν υφίσταται κανένας τρόπος ή λόγος, για ένα τέτοιο ιστορικό πισωγύρισμα.

 

 

38)Χρησιμοποιείτε την μαγική λέξη «ολοκληρωτισμός». Ταυτίστε τον κομμουνισμό με τον φασισμό.

 

 

39)Αγνοείστε το γεγονός πως τα οικονομικά προβλήματα των σοσιαλιστικών χωρών αυξάνονταν παράλληλα με τις «αγοραίες» οικονομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν.

 

 

40)Όταν αμφισβητείστε σε σχέση με τους αριθμούς ή το ιστορικό πλαίσιο που δίνετε, καταφύγετε σε χαρακτηρισμούς όπως «ανηλεής τύρρανος» ή «αιμοσταγής δολοφόνος».

 

  

Θυμηθείτε:

Ο Στάλιν ήταν αυτονόητα «αιμοσταγής δολοφόνος» γιατί «σκότωσε τόσους αθώους ανθρώπους», των οποίων η «δολοφονία» τους από τον Στάλιν είναι αυταπόδεικτη από το γεγονός πως (ο Στάλιν) ήταν «αιμοσταγής δολοφόνος»!

 

 

Μία ή άλλη…

Με δεδομένη την μεταφραστική μου ανεπάρκεια, προσπάθησα περισσότερο να αποδώσω το κείμενο, που το βρήκα στο Kasama project, και πρόσθεσα και κάποιες ηλεκρονικές παραπομπές. Όποιος αναγνώστης μπορεί να μεταφράσει καλύτερα, ή έχει υπόψην κάποιες ακόμη παραπομπές σε σχέση με το κείμενο, θα εκτιμήσουμε την βοήθεια του.

*Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Σολζενίστσιν.

 

-=-= English -=-=

1. Constantly insist that Marxism is discredited, outdated, and totally dead and buried. Then proceed to build a lucrative career on beating that supposedly ‘dead’ horse for the rest of your working life.

2. Remember, any unnatural death that occurs under a ‘Communist’ regime is not only attributable to the leaders of the state, but also Marxism as an ideology. Ignore deaths that occur for the same reason in non-Communist states.

3. Communism or Marxism is whatever you want it to be. Feel free to label countries, movements, and regimes as ‘Communist’ regardless of things like actual goals, stated ideology, diplomatic relations, economic policy, or property relations.

4. If there was a conflict involving Communists, the conflict and all ensuing deaths can be laid at the feet of Communism. Be careful when applying this to WWII. Fascist movements who fought against the Soviets or Communist partisans are fine, but try not to openly praise Nazi Germany. Save that for private conversations if you must do so.

5. You decide what Marxism “really means”, and who the rightful representatives of Communism were. Feign interest that Trotsky was somehow robbed of power by Stalin, despite the fact that you hate him as well.

6. Constantly talk about George Orwell. Quote from Animal Farm or 1984. Do not worry about the fact that Orwell never set foot in the Soviet Union and both of those books are novels.

7. Quote massive death tolls without regards to demographics or consistency. 3 million famine deaths? 7 million? 10 million? 100 million deaths total? You need not worry about anyone checking your work, which is good for you seeing that you probably haven’t done any.

8. Everyone ever arrested under a Communist regime was most likely innocent of any crime. Communists only arrested harmless poets and political prophets who had a beautiful message to share with the world.

9. Everything Stalin did or didn’t do had some sinister ulterior motive. Everything.

10. Keeping with the spirit of #9, remember that Stalin was an omnipotent being, perhaps an incarnation of the Hindu deity Vishnu, who had full awareness of everything going on in the Soviet Union and total control over every occurrence which took place between 1924 and 1953. Everything that occurred during that time was the will of Stalin. Stalin knew the exact details of every criminal case that took place during that era and out of his boundless cruelty, had tons of innocent people shot for no reason regardless of where they were or their position in life. Being omnipotent, he was not dependent on information passed up from tens of thousands of subordinates.

11. Constantly attack ‘Communist’ regimes for actions that occur in capitalist regimes up to this very day.

12. Claim that Marxism is utopian because of its description of a possible future society. Alternately claim that Marxism failed because it never gave a detailed description of how a Communist society would look. Do not pay attention to the massive contradiction here.

13. Start referring to Marxism as being some kind of religious faith, Messianic, or whatever other spiritualist bullshit you can come up with. When people point out that you can draw similarities between virtually any political ideology and other religions, ignore them.

14. Remember the one-two anti-Communist attack: Attack the post-Stalin system on economic grounds, and claim it just doesn’t work. Since an informed opponent will most likely point out that actual socialist economics did indeed work during the Stalin era, and in fact worked very well, attack that era on human rights grounds.

15. Two words – Human nature. What is human nature? For your purposes, human nature is a quick explanation why political ideas or systems you don’t like are wrong.

16. Bolshevik revolutions were carried out with violence and bloodshed. Bourgeois revolutions were all carried out by democratic referendums, and there was no violence whatsoever.

17. Use words like ‘freedom’ and ‘democracy’ constantly. Do not accept any challenge to define these terms.

 

18. Communists can be for or against whatever is popular in your particular area. If you are preaching to a right-wing crowd, Communists are for degeneration and homosexuality. If you are preaching to a more mainstream audience, Communists were homophobic. Essentially, Communists are for moral degeneration and puritanical prudery at the same time. Again, do not notice the contradiction.

19. Constantly flog Stalin over the Molotov-Ribbentrop agreement, while totally ignoring massive support and collaboration with Nazi Germany, Fascist Italy, and Imperial Japan on the part of America, Britain, and France, long before the war and even after in some ways. As usual, do not allow your opponent to examine the context of the non-aggression pact.

20. Praise the newfound “freedom” of Eastern Europe. Ignore the massive depopulation via migration, plunging birthrates, huge alcohol and drug problems, political instability, civil wars, ethnic cleansing, sex trafficking and child prostitution, organized crime, high suicide rates, unemployment, disease, etc. Who cares about all that when you have freedom of speech?!

21. Constantly talk about the culture of fear in Communist nations, about that ‘knock on the door’ in the middle of the night. Ignore the ‘kick in your door in the middle of the night, stick a shotgun in your back, and haul your ass out of bed etc. because you are suspected of dealing,’ a normal occurrence in the American War on Drugs.

22. Attack Communists for suppression of religion. Attack Islamic fundamentalists for not being secular. What contradiction?!

23. Do not notice the irony that the US is currently fighting an incredibly expensive, losing war against an opponent which it funded, supported, and even handed its first victory in Afghanistan.

24. What should you say when confronted with all the continuing and often worsening problems in the world today, and asked for a solution? FREEDOM!! (Repeat as necessary until your opponent goes away)

25. Nothing from “Communists” can be trusted. Unless it somehow works in your favor, ala Khrushchev’s ‘Secret Speech’ from 1956, or anything Trotsky wrote.

26. Communist leaders were ‘paranoid’ for devoting so much time to security against counter-revolution. Ignore the mountains of evidence, including the restoration of capitalism in the East Bloc, that this threat was indeed real.

27. Communist regimes were never popular. If proof is presented in various cases to show otherwise, claim that the people were brainwashed. Make no effort to consider the budgetary and logistic constraints on such an undertaking.

28. Communist propaganda is crude and primitive. If someone mentions Red Dawn or worse, mentions the J. Edgar Hoover-endorsed comic book series known as The Godless Communists, run away.

29. Praise secularism in the name of ‘freedom’ and ‘pluralism’ until faced with a Communist. Then play the religion card.

30. Atrocities and other bad things that happen under non-Communist regimes are the fault of individual ‘bad people’. Anything bad that happens under a ‘Communist’ regime is the fault of the ideology and system. And Stalin.

31. Being an anti-Communist means not having to have any sort of ideological consistency whatsoever. Preach populist left-wing pseudo-socialism 90% of the time, and then compare the capitalist system to “Stalin’s Russia”(if you never really studied the subject, just read 1984 and Animal Farm). Bitch about capitalism 99% of the time, but balk when someone suggests Communism as an alternative. Far right wing Fascist? Constantly bitch about cultural degeneracy under capitalism, while remaining fanatically opposed to Marxism for no discernable reason save for your affinity for historic nationalism.

32. If you’re an anarchist, keep pointing out the ‘failure’ of Marxism while ignoring the fact that your ideology has a 100% failure rate throughout its entire history. Blame those failures on Communists, or stronger military powers. Ignore the fact that the most wonderful society is worthless if it can’t defend itself from reaction.

33. Neo-Nazi? Communism is Jewish!! Debate over.

34. Neo-Hippy? Tibet!

35. Constantly condemn the genocide that allegedly occurred under Mao, while ignoring the US’ relations with China established by Nixon, and the massive role capitalist China has played in the modern US economy. When you want to talk positively about China, it’s a capitalist country. If you need to criticize it, it’s still ‘Communist’.

36. Claim Marxism is not empirical. Neither are neo-liberalism, ‘democracy’, or ‘freedom’, but don’t worry about that.

37. Always insist that despite the location, country, historical era, past experience, and all other factors, Communists must want to recreate a modern-day copy of Stalin’s Russia, and all that entails according to you. Do not notice the inherent idiocy in this concept, such as your particular country being already industrialized, and not having a historical problem of severe backwardness.

38. Learn to use the magic word ‘totalitarian’. This word allows you to link two ideological opposites, Communism and Fascism.

39. Ignore the fact that socialist states experienced more economic problems parallel to the number of market reforms they made.

40. When challenged about numbers or historical context, resort to labels like “ruthless tyrant”, “cruel murderer”, and such. Remember, people like Stalin were mass-murderers because of all the people they killed, and we know they killed all those people because they were mass-murderers. It totally tracks!

 1. Τροποι απαντησης:

  1) Ταυτισε τον αντισταλινισμο με τον αντικομμουνισμο

  2) Αρνηθου τα εγκληματα που εκανε ο σταλιν γιατι δεν κρατουσε αρχειο

  3) Σαν δευτερη γραμμή αμυνας, συγχώρεσε τα εγκλήματα γιατι εγιναν για καλο σκοπο.

  4) Σαν τριτη γραμμη αμυνας, συγχωρεσε τα εγκλήματα γιατι εγιναν για να νικήσουμε τους εγκληματιες Ναζι.

  5)Καταδικασε τον καπιταλισμο για την συνεργασια των ηπα με τους ναζι τοτε, αλλα δεν φταιει ο κομμουνισμος για το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντροπ που ετσι και αλλοιως δεν εχει ιστορικη σημασια.

  6)Δοξασε την μπολσεβικη επανασταση και αποδεξου τις αιματοχυσιες, ομως οποιος αλλος ραπισει εστω καποιον αλλο, ειναι υπαναπτυχτος βαρβαρος και αντιπροσωπεύει τον ριζοσπαστικο συντηριτικισμο.

  7)Ο Μαρξ θα πει αν η πραγματικοτητα ισχυει και οχι το αντιστροφο.

  (για να δουμε, αντεχετε χιουμορ και απο την αλλη πλευρά;)

  1. ”και απο την αλλη πλευρά;)”

   Αρα παραδέχεσαι ότι είσαι αντικομμουνιστής. Επιπλέον οι ανιστόρητες εξυπνάδες σου βγαλμένες κατευθείαν από εγχειρίδιο αντικομμουνισμού προδίδουν τι τρολ είσαι. Μάθετε τζιαι καμιάν άλλη καραμέλα ρε παιθκιά. Εν πκιάννει πλέον το ποίημα. Καλή η ”αγαθή” σας προσπάθεια να ”σώσετε τον κομμουνισμό” που τα ”κομμούνια”. Αλλά οι μόνες επαναστάσεις που σας αρέσκουν εν τζίνες που επνίξαν στο αίμα οι αστοί.
   Ευπρόσδεκτος να σχολιάζεις, αλλά άμαν το πράμα πάει στις εξυπνάδες τζιαι την τρολλιά, έχουμεν καλύτερα πράματα να κάμουμεν.

   https://agkarra.com/%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82/

 2. Δεν ειμαι αντι-κομμουνιστης, ειμαι αντι-σταλινικος. Δεν τρολλάρω αλλά με μεγαλη ευκολια λες εξυπνάδες τα δικά μου, ενω τα δικά σου που ηταν ακριβως της ιδιας υφης….φαντάζομαι εν μεγαλες φιλοσοφιες.

  1. Επιβεβαιώνεις πανηγυρικά το άρθρο…είσαι ελεύθερος να τεκμηριώσεις ή και όχι τις απόψεις σου. αν δεν το κάνεις, απλά είσαι ένα τρολλ που άρχισε να γίνεται πολύ βαρετό.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More Stories
Καπιταλιστές εναντίων Τράμπ;