Οhhh Martin!

.
Αυτός είναι ο Μάρτιν Σούλτς.

Ο Μάρτιν είναι σοσιαλδημοκράτης, ήθελε να αλλάξει την καγκελάριο με ένα μήνυμα: επενδύσεις σε γρηγορότερο ίντερνετ και τεχνολογία, στην παιδεία και τις υποδομές με ευαισθησία και στήριξη στους “κοινωνικά αδύναμους”. Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα θεωρούσε είναι δευτερεύον μπροστά στην ιδέα να παραμείνει η Γερμανία καπιταλιστικά ανταγωνιστική. Οι σοσιαλδημοκράτες τον παρέταξαν στις εκλογές σαν ένα σταρ πολιτικό, γνωστό σε ένα ευρύτερο κοινό για να μπορέσει να καθαιρέσει την Άγκελα Μέρκελ από τον θρόνο της. Θεωρούσαν πως μπορεί να αναστήσει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που εδώ και λίγα χρόνια όχι μόνο φάνηκε στο ίδιο μετερίζι με την κεντροδεξιά αλλά ήταν και μέρος της κυβέρνησης.

Το Γερμανικό εκλογικό σώμα όμως, προτίμησε την Άγκελα Μέρκελ για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική αν και της στέρησαν λίγους ψήφους, τους ακροδεξιούς του AfD που μιλούσαν για “εγκληματικότητα” και “ισλαμοποίηση” (μπαίνουν στην βουλή ακροδεξιοί για πρώτη φορά στα 60 χρόνια) και τους καθαρούς Φιλελεύθερους που δεν μασάνε τα λόγια τους στο τι είδος οικονομία θέλουν.

Μεγάλη ήττα, κατάρρευση για πολλούς της σοσιαλδημοκρατίας και στην Γερμανία. Το ίδιο σκηνικό σε όλη την Ευρώπη, πτώση των σδ και άνοδος των νεοναζί και ακροδεξιών. Η “Αριστερά” πέρασε και δεν ακούμπησε με τις μεταμοντερνιές των κινημάτων (πήρε το ίδιο ποσοστό περίπου).

Το ένα κομμάτι κοινοβουλευτικό και το άλλο να κανακεύει τα κινήματα πολιτών για να παίρνει ψήφους. Αυτό είναι το μοντέλλο Σύριζα, Κόρμπυν, Σάντερς, Μελενσόν (και πάει λέγοντας) και γενικά της σοσιαλδημοκρατίας που προσπαθεί να ανανεωθεί, μάταια όμως όπως δείχνουν τα αποτελέσματα…

Αυτά για όσους μας έπρηξαν για την διαφαινόμενη δικαίωση της πολιτικής τους μέσω των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ερώτηση Quiz: Ποιος υποψήφιος πρόεδρος της Κ.Δ προσπαθεί να “κερδίσει” τις εκλογές εδώ με το ίδιο μήνυμα;

ΥΓ: Κάποιες φορές υπάρχει η αίσθηση πως στην Κύπρο εισάγουμε ότι πιο χαλασμένο υπάρχει ασχέτως αν ξέρουμε που οδηγεί, μόνο και μόνο διότι έχει ντιζαϊνάτο περιτύλιγμα.

More Stories
This is America!