Aνακοίνωση των Tούρκων κομμουνιστών για την τουρκορωσική εμπλοκή στα σύνορα της Συρίας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (KP) εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στον Νταβούτογλου ως: “Είστε η μεγαλύτερη απειλή”

Στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία και τη δολοφονία του πικότου από επίγεια πυρά από τους αντάρτες στα σύνορα της Συρίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (KP) εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Ο κ.Νταβούντογλου μας είπε:

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά πως έχουμε βλέψεις σε οποιαδήποτε γειτονική χώρα. Έπειτα από επανειλημένες προειδοποιήσεις και παρόλες τις επιβεβαιώσεις που πήραμε, είναι εντός των διεθνών μας δικαιωμάτων και καθηκόντων η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου ενάντια σε όποιον παραβιάζει τα χερσαία ή εναέρια σύνορα μας»

Η απάντηση των κομμμουνιστών:

«Είστε η μεγαλύτερη απειλη»

“Μια συμμορία κυβερνά αυτή τη χώρα: μια συμμορία η οποία είναι ανόητη, παράλογη και ανήθικη. Σήμερα, το είδαμε για άλλη μια φορά.

Τα νότια σύνορα της Τουρκίας τελούν υπό σοβαρή παραβίαση. Συμμορίες του ISIS διέρχονται μέσω αυτών των συνόρων, καθώς και εφοδιοπομπές πετρελαίου, προς χορηγία των σκοτεινών και βάρβαρων ισλαμιστών και της οικογένειας του πασά του Ερντογάν. Περνούν ομάδες τζιχαντιστών που εκπαιδεύονται στις πόλεις μας. Ποσότητες TNT περνούν για να εκραγούν στις πόλεις και τις πλατείες μας. Τραυματίες ψυχοπαθείς Τζιχαντιστές περνούν για να θεραπευτούν στα νοσοκομεία μας … Και ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο για τον «ό,ποιον παραβαίνει τα εναέρια ή χερσαία σύνορά μας».

Όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι στην Τουρκία έχουν κινητοποιηθεί, από την κορυφή ως τους περιφερειακούς κυβερνήτες, για να εντείνουν τον πόλεμο και τις σφαγές που λαμβάνουν χώρα στη γειτονική μας χώρα, Συρία. Και ο πρωθυπουργός λέει ξεδιάντροπα πως «δεν έχουν βλέψεις στο έδαφος οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Η χώρα μας είναι πράγματι κάτω από μια μεγάλη απειλή.

Αυτή την απειλή συνιστά η αντιδραστική συμμαχία που προϋποθέτει ότι το να καταστεί η Τουρκία θεματοφύλακας των ισλαμιστικών συμμορίών είναι «εξωτερική πολιτική,» και που φαντάζεται ότι το σύρσιμο της χώρας από την μία στην άλλη περιπέτεια είναι μια επίδειξη της κυριαρχίας. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι ο συνασπισμός του ΑΚΡ, που συνδέεται με την ISIS, τους αραβές σεΐχηδες, την Αλ Κάιντα και πολλές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ως εκ τούτου, δεν έχει σημασία αν το ρωσικό αεροπλάνο είχε παραβιάσει τα σύνορά μας ή όχι.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο στηρίζει αυτή την συμμορία που παίζει την χώρα στα δάχτυλα της, είχε ανάμειξη σε αυτή την επίθεση και την ενέκρινε, ναι ή όχι; Αν αφήσουν τον Ερντογάν μόνο του, όχι. Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιοι μικρή σημασία έχουν από ένα σημείο και μετά.

Είτε Πούτιν, ο οποίος ενεργεί σύμφωνα με τα δικά του σχέδια και ενδιαφέροντά, είναι πραγματικά η σωτήρας των λαών της περιοχής, είτε δεν είναι, δεν έχει καμία σημασία.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το δικαίωμα του συριακού λαού, και των νόμιμων πολιτικών του αρχών, να προστατευθούν από τον Ισλαμικό τρόμο.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το δικαίωμα του λαού μας να απαλλαγούμε από θρασείς πολεμοκάπηλες συμμορίες.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι, να πολεμήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση.

Για να αλλάξει η κυριαρχία αυτού του συστήματος.

Η απειλή είναι εμφανής. Ο τρόπος για να νικηθεί, είναι προφανής.”

Πηγή: fadomduck μετάφραση,  international communist press

More Stories
35 χώρες στις οποίες οι ΗΠΑ υποστήριξαν φασίστες, εμπόρους ναρκωτικών & τρομοκράτες