S300 #5

Αυτοί που υποστηρίζουν κυβερνήσεις οι οποίες προωθούν τον ρατσισμό και την συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών με αποτέλεσμα να αυξάνεται η φτώχεια, έρχονται να μας μιλήσουν για αλληλεγγύη και πολυπολιτισμικότητα.

Αυτοί οι οποίοι είναι πολιτικοί απόγονοι αυτών που εξαθλίωσαν την γυναίκα διαχρονικά και πάλεψαν ενάντια στην ισότητα των δύο φύλων, σήμερα μας μιλούν για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, ποσοστώσεις και την δυνατότητα της γυναίκας να αποφασίζει το μέλλον της, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να υποστηρίζουν μέτρα ενάντια στις γυναίκες.

Αυτοί που υποστηρίζουν τα αντεργατικά μέτρα ενάντια στους νέους με αποτέλεσμα όσοι δεν είναι άνεργοι να δουλεύουν για 500 ευρώ, έρχονται να μας μιλήσουν για νεανική δημιουργικότητα που εγκλωβίζεται στην ανεργία που το σύστημα που οι ίδιοι υποστηρίζουν, αναπόφευκτα δημιουργεί.

Αυτοί που υποστηρίζουν την ίδια παράταξη η οποία περιλαμβάνει φασίστες, εθνικιστές και ακροδεξιούς, έρχονται να μας μιλήσουν για τον φασισμό. Θα μιλήσουν για τα «δύο άκρα» προσπαθώντας να εξουδετερώσουν την εργατική λαϊκή φωνή εξισώνοντας την πλειοψηφία και τα δικαίωματα των εργαζόμενων με τους τραμπούκους και προβοκάτορες του συστήματος που οι ίδιοι υποστηρίζουν. Δεν θα τους δεις ποτέ να λένε για το πως οι ρίζες των φαντασιακών λέξεων τους, καπιταλιστική ανάπτυξη ευημερία και ασφάλεια, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με την υποστήριξη του ποιο βάρβαρου τμήματος του συστήματός τους, του φασισμού.

Αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν διαχρονικά τους μεγαλύτερους εγκληματίες που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, την Αμερικανική κυβέρνηση (και όχι τους Αμερικανούς γενικά και αόριστα) και το ΝΑΤΟ, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην υποστήριξη εθνικιστικών δυνάμεων και την υπόσκαψη του Κυπριακού κράτους από την γέννηση του με αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση, έρχονται σήμερα να μιλήσουν για Αντιαμερικανισμό και να μας πλασάρουν εαυτούς σαν απολογητές της λύσης.

Είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο και οποιεσδήποτε ασυνάρτητες αναλύσεις από φιλελεύθερους αριστεριστές μέχρι και ακροδεξιό ρεαλισμό για να αποδείξουν τι; ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα που οι ίδιοι έχουν επιλέξει πρέπει να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα. Είναι οι ίδιοι που κατά καιρούς κατηγορούν την Αριστερά για το θεωρητικό εργαλείο του Ιμπεριαλισμού, ενώ παράλληλα χωρίς ίχνος γνώσης έρχονται να υποδείξουν στην Αριστερά πώς να αναλύει τον Ιμπεριαλισμό «από όλες τις πλευρές».

Ο λόγος που ευνοούν τέτοιες “αναλύσεις” είναι στην τελική για να γλυκάνουν την επιλογή Ιμπεριαλιστή που οι ίδιοι έχουν διαλέξει: το εργατικό κίνημα όμως τους μαυρώνει όλους και δεν θα πάρει την θέση κανενός. Το γεγονός πως και οι Ρώσσοι είναι Ιμπεριαλιστές δεν μειώνει το γεγονός ότι Ε.Ε και Αμερικανική κυβέρνηση έφεραν στην εξουσία Ουκρανούς φασίστες και νεο-ναζί. Αντικειμενικά τα καμώματα τους προωθούν τον Ευρωπαικό και Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό, και σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντα του Αμερικανικού λαού. Οι ακόλουθοί τους μπορεί να είναι σε άγνοια ή και ηλίθιοι.

Είναι αυτοί που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο από νομιμοποίηση σε μια αντιδραστική κυβέρνηση, με διασυνδέσεις μόνο στα ανώτερα κλιμάκια λήψης αποφάσεων. Μετά θα δασκαλεύουν την Αριστερά να μην τολμήσει να μην τους στηρίξει στο φιάσκο που θα λέγεται Κύπριακή λύση με τις ευλογίες ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Με βάση ποια κριτήρια υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός από κενολογίες και συνθήματα με μπόλικη δόση ιστορικού ρεβιζιονισμού, ενίοτε δανειζόμενοι και επιχειρήματα από νέο και κρυπτό-ναζί;

Εάν δεν είναι ηλίθιοι, τότε το κάνουν στοχευμένα.

 

More Stories
Τζον Ριντ: Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο